Vinul zilei: un roze mai sobru, “ca un domn manierat”, cu note de fructe roșii coapte, tartă de căpșuni și frăguțe și un iz de iasomie

Vinul zilei: un roze mai sobru, “ca un domn manierat”, cu note de fructe roșii coapte, tartă de căpșuni și frăguțe și un iz de iasomie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 iun 2023

Recomandarea noastră de Rose Wine Day este Soare Rose 2022, un roze de la Vinarte, un cupaj de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vinarte a fost fondată în 1998 de către investitori români, francezi și italieni. De-a lungul timpului, aceștia au investit constant în viile românești. Vinurile Vinarte sunt printre cele mai apreciate pe piața viticolă locală și internațională. 

În ceea ce privește soiurile din care este obținut acest roze, Cabernet Franc este numit “părintele legendarului Cabernet Sauvignon, al Merlot-ului și al Carménère-ului”. Cabernet Franc este unul dintre cele mai importante soiuri de struguri negri din lume.

De cealaltă parte, Cabernet Sauvignon este probabil cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon are o aromă distinctă de stafidă neagră care, odată cu trecerea timpului, poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac. 

Vinul de astăzi, Soare Rose 2022, este un vin sec, provenit din podgoria de la Sâmburești, Olt, realizat din struguri Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Aromele sale sunt diverse, de la căpșuni, prune și ardei iute până la cireșe negre, vanilie sau condimente, în vreme ce aciditatea și taninurile sunt bine definite. Se recomandă degustarea acestui vin la 10 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie sau miel, brânzeturi aromate și mâncăruri de legume.

Cosmin Tudoran: “Azi avem un sobru, un roze mai sobru, ca un domn manierat. Căci de sub soarele Olteniei la bronzat au stat acești doi struguri înrudiți care au prestat bine la capitolul antociani, corp și structură. Armonios, cu o culoare frumoasă, umple paharul de fructe roșii coapte, o tartă de căpșuni și frăguțe, cu iz de iasomie. Mi se pare partener bun pentru seara, cu sau fără platoul de brânzeturi aferente.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin