Vinul zilei: un Sauvignon Blanc discret și elegant, cu note de flori albe de câmp, ardei verde, soc, lime, la care se adaugă impresii picante, ușor vanilate

Vinul zilei: un Sauvignon Blanc discret și elegant, cu note de flori albe de câmp, ardei verde, soc, lime, la care se adaugă impresii picante, ușor vanilate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 iun 2023

Vinul zilei, Sauvignon Blanc Premium 2022 de la crama Villa Vinea, este un vin alb savuros, bine susținut de aciditate și mineralitate. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Crama Villa Vinea se află în localitatea Mică, aproape de Târnăveni, județ Mureș. Pe cele 70 de hectare de viță-de-vie ale proprietății sunt plantate 12 soiuri locale și internaționale.

După cum îi spune și numele, este obținut din struguri Sauvignon Blanc, un soi originar din Franța, numit de mulți “cel mai popular dintre albe”. În general, vinurile realizate din Sauvignon Blanc cuceresc cu aciditatea vibrantă și gustul crocant.

Sauvignon Blanc Premium 2022 dezvăluie mai întâi o culoare de galben pai cu reflexii de chihlimbar, iar nasul, reținut, aduce în prim plan flori albe de câmp, ardei verde și note calcaroase. Corpul e plin, cu o excelentă aciditate și cu alcool destul de bine evidențiat. Gustul e centrat pe soc, ardei gras și lime, la care se adaugă impresii picante, puțin vanilate. Postgustul, intens și proaspăt, lasă aluzii de citrice amărui și senzații ierboase. Degustați acest vin alături de brânzeturi de capră, preparate cu carne de pui și curcan, fructe de mare, paste cu sos roșu sau salate.

Nicușor Cazan: “Villa Vinea ne-a obișnuit de-a lungul anilor cu vinuri albe excelente, cum este cazul și cu acest proaspăt Sauvignon Blanc. Vinul se prezintă cu o culoare galben-verzuie, tânără, limpede și strălucitoare. La nas se remarcă aromele de citrice, mere verzi și flori albe, cu o notă ușor vegetală. Gustul este proaspăt și viu, cu o aciditate ridicată specifică zonei, care îi conferă echilibru și nerv. Corpolența este medie+, iar postgustul este mediu-lung și persistent, cu note fructate și florale. Este un vin fresh, potrivit pentru o seară de vară la terasă.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin