Vinul zilei: un spumant “old school” din Italia, cu arome de piersică albă, cardamom, fructe exotice, ghimbir și condimente fine

Vinul zilei: un spumant “old school” din Italia, cu arome de piersică albă, cardamom, fructe exotice, ghimbir și condimente fine
scris 19 mai 2023

Di Sipio Brut Metodo Classico este un vin spumant obținut din struguri Chardonnay (60%) și Pinot Noir (40%).

Pasionat de viticultură, Nicola di Sipio, născut în 1953, a decis la începutul anilor 2000 să cumpere o proprietate în regiunea viticolă Abruzzo, pentru a pune acolo bazele acolo unei crame. Astăzi, aceasta este condusă de Nicola și soția sa, Anna, dar și de către cei doi fii, Massimo și Paolo, cei care au preluat pasiunea pentru domeniul viticol.

Spumante Brut Metodo Classico este un vin spumant obținut din struguri Chardonnay (60%) și Pinot Noir (40%), cu arome de piersică albă, cardamom, fructe exotice, ghimbir și condimente fine, la care se adaugă notele de coajă de pâine proaspătă și dulciuri. Degustați acest vin la 4-6 grade Celsius, alături de sushi, pește sau pizza. 

George Mitea: “Di Sipio este un producător de vinuri remarcabil din Abruzzo, Italia. Vinul lor spumant, Di Sipio - Brut Metodo Classico, ne face să remarcăm de cum citim eticheta că avem de-a face cu un spumant old school venit tocmai din țara care inundă lumea cu un tzunami efervescent obținut prin mai puțin laborioasa metodă Charmat, mille scuse, Metodo Martinotti! Perlație semi-fină, depinde și de tipul de pahar folosit, arome proaspete de citrice și mere verzi, brioșă și toast, oferind o experiență reconfortantă și citrică gustativ. Niște stridii n-ar strica, însă nici un pui cu lămâie n-ar fi chiar rău alături.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin