Vinul zilei: un Verdejo spaniol, aromat și cu o aciditate vibrantă, care cucerește cu aromele de flori, citrice și migdale

Vinul zilei: un Verdejo spaniol, aromat și cu o aciditate vibrantă, care cucerește cu aromele de flori, citrice și migdale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 14 iun 2023

Marques de Caceres Verdejo 2022 este recomandarea de azi, un vin proaspăt și savuros care a obținut Medalia de Aur la concursul Mundus Vini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Enrique Forner a fondat Marques de Caceres în 1970. Datorită experienței sale în domeniul viticol în special în Franța, a revoluționat și lumea vinurilor din Rioja Alta. Pasiunea pentru vinurile de cea mai bună calitate este continuată și astăzi, la a V-a generație, prin Cristina Forner.

În peste 40 de ani de experiență, Marques de Caceres a transformat procesul de vinificație în pasiune, fiind acum unul dintre cei mai renumiți producători din Spania și nu numai.

Vinul de astăzi, Marques de Caceres Verdejo 2022, este realizat din struguri Verdejo. Un soi de struguri mai puțin cunoscut, Verdejo este originar din Spania, acolo unde este cultivat și astăzi, în special în regiunea Castilla y Leon. Din Verdejo se obțin vinuri albe ușoare, cu o aciditate mai ridicată, cu note aromatice de lime, lămâie, grapefruit, iarbă și fenicul. Deși mulți îl compară cu Sauvignon Blanc, stilul Verdejo este unic.

Strălucitor, cu ceva tente verzui, Marques de Caceres Verdejo 2022 cucerește încă de la primele note olfactive de flori și citrice, în special de grapefruit. Mineralitatea destul de pregnantă se continuă și apoi, vinul jonglând cu arome de mere verzi și coajă de lămâie. Mătăsos și bine structurat, vinul are un final lung, persistent și aromat, caracteristici soiului de struguri Verdejo. Se recomandă degustarea acestui vin la 6-7 grade Celsius alături de fructe de mare, preparate din pește sau pui și brânzeturi ceva mai sofisticate.

Mihai Oprea: “Veți întreba cum putem potrivi acest Verdejo spaniol din Rueda la preparatele noastre obișnuite, locale. Dar chiar și într-un preparat relativ simplu și banal cum sunt de exemplu ardeii umpluți, regăsim valențe internaționale: ardeiul e din America Centrală, orezul e asiatic, curcanul e din America de Nord, pătrunjelul e de la aprozarul din colț. Vinul are un corp dens, aproape cărnos, ca o pulpă suculentă de corcodușă galbenă și e susținut de o aciditate vibrantă, salină, completată de note florale ce aduc a mușețel și tei. Și iată cum o simplă masă e o escapadă culturală și etnografică.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin