Vinul zilei: un vin alb cotat cu 91 puncte James Suckling și 97 puncte Luca Maroni, cu arome exotice de fructe coapte, de la piersici, caise și gutui până la banane, mango și ceva tonuri florale

Vinul zilei: un vin alb cotat cu 91 puncte James Suckling și 97 puncte Luca Maroni, cu arome exotice de fructe coapte, de la piersici, caise și gutui până la banane, mango și ceva tonuri florale
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 apr 2024

Flower Crown Coda di Volpe 2022 de la crama Vernice este recomandarea de astăzi, un vin alb lejer, proaspăt și savuros.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crama Vernice a fost fondată în regiunea Campania, Italia, cu scopul de a redescoperi vițele-de-vie locale, care aproape dispăruseră din peisajul agricol. Proiectul Vernice și vinurile sale reprezintă o evocare clară a culorilor naturii și a aromelor unice ale vinurilor din viță-de-vie autohtonă, originare din sudul Italiei.

Flower Crown | Coda di Volpe Campania IGT 2022 este un vin alb cu note olfactive de piersici, pere și grapefruit, obținut 100% din struguri Coda di Volpe. Pe palat, vinul dezvăluie arome cremoase și o mineralitate frumos echilibrată. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius, alături de fructe de mare, scoici, supă de pește, midii, legume proaspete și brânzeturi.

Valentin Ceafalău: "Partenerul "alb" de gamă al vinurilor roșii produse din Piedirosso și Sciascinoso nu se lasă mai prejos, nici în ceea ce înseamnă modul de exprimare și nici în ceea ce privește gradul de accesibilitate. Livrează din abundență senzații exotice, pline și cărnoase de fructe coapte, de la piersici, caise și gutui coapte, până la banane și un pic de mango, cu tonuri suave florale, echilibrate de o tonicitate minerală. Este prietenos și ușor de înțeles și de consumat, mai ales dacă îi scădem temperatura de servire până la nivelul "aburirea imediată a paharului". Gustul suculent și lejer aduce tonuri de fructe galbene, de mere și pere bine coapte, dar și impresii ușor vegetale, cu picanterii tonice, ce reușesc să echilibreze un pic avalanșa fructată, mai ales în postgustul parfumat."

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin