Vinul zilei: un vin rose de Provence savuros, proaspăt și fructat, care te va cuceri de la prima degustare

Vinul zilei: un vin rose de Provence savuros, proaspăt și fructat, care te va cuceri de la prima degustare
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 8 apr 2024

Horizon Rose 2023, vinul de astăzi, este parte a portofoliului Familiei Negrel, cea mai veche familie de producători de vin din Provence, Franța, familia deținând crama Mas de Cadenet încă din 1813.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Maud și Matthieu Negrel, doi dintre proprietarii domeniului, au creat în 2011 o nouă entitate numită "Famille Negrel".

Horizon Rose 2023, un asamblaj roze obținut din Cinsault, Syrah și Grenache, cucerește cu notele olfactive de arome de citrice și condimente. Pe palat, vinul se dezvăluie fructat și răcoritor. Degustați acest vin la 6-8 grade Celsius, ca atare sau alături de aperitive, mâncăruri mediteraneene sau preparate exotice.

Horia Hasnaș: “Iată un rose de Provence care te poate cuceri de la prima întâlnire. Cu mine, recunosc, așa a făcut. Un cupaj de Cinsault, Syrah și Grenache fără mari pretenții, dar proaspăt, suculent și degrabă curgător. Mai scapă și el niște note de bombonică CIP, dar aromele de măr roșu zemos îți iau mințile. Sigur, are și cireașă, și ceva atingeri vegetale, mai de garrigue, așa, plus că vine și cu o tușă minerală bine definită, sesizabilă mai ales în finalul nu foarte lung, dar tonic. Nu e foarte dens, nici foarte complex nu e, dar are o aciditate vie și un final savuros.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Pe Unvinpezi.ro găsești zilnic un vin excepțional, evaluat de experți, la cel mai mic preț din online-ul românesc, în stoc limitat. Este platforma online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România și singura care vinde în exclusivitate vinuri alese de o echipă de 15 experți, unii dintre ei câștigători la Campionatul Mondial de Degustare în orb, ediția 2023. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin