Vinul zilei: un vin tânăr, proaspăt și direct din sudul văii Ronului, cu note de fructe roșii coapte, tonuri florale, piper zdrobit, piele și ciocolată amăruie

Vinul zilei: un vin tânăr, proaspăt și direct din sudul văii Ronului, cu note de fructe roșii coapte, tonuri florale, piper zdrobit, piele și ciocolată amăruie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 7 iun 2023

Cotes du Rhone Rouge 2021, propunerea noastră de astăzi, este un vin spectaculos de la Château de Saint Cosme, obținut din struguri Shiraz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situată în nordul localității Gigondas, sud-estul Franței, Château de Saint Cosme este cea mai veche proprietate din regiune. Château de Saint Cosme aparține familiei Barruol de 15 generații, fiind astăzi considerată una dintre cele mai bune crame din Ronul de sud. Vinurile cramei exprimă caracteristicile terroir-ului, fiind vinuri frumos echilibrate și cu personalitate.

Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge 2021 este un vin încântător, potrivit pentru a fi băut imediat, dar totuși cu un potențial foarte bun de îmbătrânire. Închis la culoare, elegant și fin, vinul are taninuri frumos rotunjite, arome intense de coacăze negre, camfor, trufe, trandafir și afine. Se recomandă savurarea acestui vin la o temperatură între 16-18 grade Celsius, iar cele mai potrivite preparate cu care îl poți asocia sunt carnea la grătar, friptura de porc și brânzeturile mai tari.

Valentin Ceafalău: “Printre atâtea bombe de fruct, cu o multitudine de alternative "colorate" și parfumate, dulcege și catifelate, "clasicul" devine "exotic". Unul necesar, însă, deoarece cu vinuri precum acest Château de Saint Cosme Cotes du Rhone Rouge 2021 îți dai seama să farmecul unui vin poate consta și în echilibru aromatic sau eleganța stilistică. Aromele sale directe, de intensitate medie, amintesc de fructele roșii coapte, completate de tonuri florale, de piper zdrobit, de piele și de ciocolată amăruie, cu vagi impresii mineral-vegatale. Are structură și nerv, cu taninuri energice, coapte și o aciditate suculentă și proaspătă de vișine amărui, coacăze negre și mure.  Își construiește postgustul în aceleași ritm aromatic, dar parcă aici arată o "reținere" tinerească, însă o ascunde foarte bine printre senzații vegetal-tonice și de ciocolată amăruie.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin