Vinuri savuroase și preparate de toamnă: cum să le asociați pentru o experiență culinară unică

Vinuri savuroase și preparate de toamnă: cum să le asociați pentru o experiență culinară unică
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 24 oct 2023

Preparatele de toamnă au o savoare aparte, o nostalgie a aromelor și gusturilor din copilărie pe care le redescoperim acum prin asocieri interesante. Pentru ca această experiență culinară să fie una desăvârșită este important să alegem vinurile potrivite pentru mâncărurile de toamnă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Textura, gustul acrișor sau mai dulce, ingredientele principale  – fiecare dintre aceste elemente conturează profilul unui preparat de toamnă, oferind totodată indicii și despre ce vinuri ar trebui să alegem.

Așadar, înainte de a savura o plăcintă de mere sau de a prepara dovleac copt cu scorțișoară, iată ce vinuri să comandați mai întâi de pe Unvinpezi.ro pentru meniul de toamnă.

Plăcinta de mere este versatilă în ceea ce privește vinul potrivit

Vinuri savuroase și preparate de toamnă: cum să le asociați pentru o experiență culinară unică

Savuroasă și dulce acrișoară, plăcinta de mere poate fi asociată atât cu vinuri albe ca Riesling sau Șarbă, spumante ca Prosecco sau Chardonnay, dar și cu vinuri roșii seci, iar în acest caz indicată ar fi o Fetească Neagră.

Unvinpezi.ro vă recomandă Ambra 2020 de la Crama Gîrboiu, un vin alb dulce, Medaliat cu Aur la Berliner Wein Trophy 2022. O altă alegere potrivită ar fi  Excellence Cremant de Loire Blanc Bouvet Ladubay, un spumant cotat cu 90 puncte Wine Enthusiast.

Plăcinta de dovleac se asociază cel mai bine cu vinurile roșii lejere

Vinuri savuroase și preparate de toamnă: cum să le asociați pentru o experiență culinară unică

Savuroasă și alături de vinuri albe seci și demiseci, gustul plăcintei de dovleac este cel mai bine complimentat de vinurile roșii ceva mai ușoare. Un Pinot Noir sau un Gamay sunt alegeri excelente pentru gustul dulce picant al plăcintei de dovleac. Aceste vinuri au arome de fructe roșii și negre, cu note de vanilie și scorțișoară, care se potrivesc perfect cu aroma de dovleac copt.

Pentru toamna asta, alegeți de pe Unvinpezi.ro Pinot Noir Wild Yeast de la Crama Jelna sau Morgon Cote Du Py Gamay 2021 de la Laurent Perrachon.

Până pe 29 octombrie, profitați de oferta Unvinpezi.ro de Hallo-Wine: 13% reducere la 13% groaznic de bune

Supa de legume se asociază cel mai bine cu vinuri albe fructate

Vinuri savuroase și preparate de toamnă: cum să le asociați pentru o experiență culinară unică

Legumele de toamnă abundă în vitamine, dar și în savoare, așadar sunt perfecte și în supe. În acest caz, ce ziceți de un Sauvignon Blanc sau un Greco, vinuri cu arome de fructe albe, citrice, note de ierburi proaspete, toate potrivindu-se perfect cu gustul delicat al supei de legume?

Domeniul Drăgași vă propune Pelerin Sauvignon Blanc 2022, iar Lapilli vine cu un Greco foarte apreciat, Lapilli Greco di Tufo Lapilli 2022.

Merele coapte se savurează, dar se și pregătesc cu vin

Vinuri savuroase și preparate de toamnă: cum să le asociați pentru o experiență culinară unică

Cu înghețată, caramel, nuci, miere, scorțișoară și tot felul de condimente - atât de versatile sunt merele coapte. Vestea bună este că, deseori, mai ales în preparatele de toamnă, pe lista ingredientelor se adaugă și vinul. Vin alb sec, vin roșu cu nuanțe condimentate,vin alb dulce - limitele sunt doar creativitatea și preferințele culinare.

Pentru un preparat sofisticat cu mere coapte alege Contessa 2019 de la Villa Vinea sau Haras de Pirque Reserva de Propiedad 2017 de la Vitis Metamorfosis.

Pastrama de oaie devine preparatul perfect alături de vinurile roșii puternice

Dacă la celelalte preparate asocierile erau destul de permisive, în cazul acesta lucrurile sunt clare. Alegeți un vin roșu intens și mergeți la sigur. Un Cabernet Sauvignon sau un Syrah sunt alegeri excelente și asta pentru că notele de fructe negre, ciocolată și tutun se potrivesc perfect cu gustul puternic al pastramei de oaie.

Ați putea alege între Crianza Rioja 2019 de la Marques de Caceres sau Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2018 de la Francois Lurton.

Toamna avem nu doar un regal al culorilor, ci și al gusturilor, așa că alegeți-vă vinurile potrivite, finalizați meniul de toamnă și pregătiți-vă pentru seri de poveste.

Unvinpezi.ro este o platformă online în care găsiți vinuri din toate colțurile lumii. Pe Unvinpezi.ro veți descoperi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți, cu cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. Până pe 31 octombrie, de Hallo-Wine, aveți 13%  reducere la 13 vinuri bune. În plus, pentru a beneficia de multe alte avantaje, aveți opțiunea de a deveni membru premium în Club Unvinpezi.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin