Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
scris 6 iul 2020

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut în luna mai față de luna precedentă atât ca serie brută cu 18,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 20,2%, a anunțat luni Institutul Național de Statistică (INS).

”În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 18,5%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 20,2%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a scăzut atât ca serie brută cu 5,3% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,2%”, arată datele INS.

În perioada 1 ianuarie-31 mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de perioada similară din 2019 atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,1%, respectiv cu 0,6%, scrie News.ro.

Uber cumpără startup-ul american din domeniul livrărilor Postmates, tranzacție de 2,65 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Uber cumpără startup-ul american din domeniul livrărilor Postmates, tranzacție de 2,65 miliarde de dolari

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 18,5% datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+29,5%), vânzările de produse nealimentare (+28,2%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 20,2% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+26,5%) , comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+22,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019 a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 5,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-22,2%) și la vânzările de produse nealimentare (-5,2%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 5,2%. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019 a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 1,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-20,4%) și la vânzările deproduse nealimentare (-1,7%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au crescut cu 3,5%.

A murit compozitorul italian Ennio Morricone CITEȘTE ȘI A murit compozitorul italian Ennio Morricone

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în primele cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creștere cu 0,1% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+8,5%). Scăderi auînregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-11,2%) și vânzările de produse nealimentare (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri dincomerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada ianuarie-mai 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, a înregistrat o creștere cu 0,6% datorită creșterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+7,3%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-9,8%) și vânzărilede produse nealimentare (-1,1%).

”Informațiile din acest comunicat de presă (mai 2020) surprind impactul crizei COVID-19 și al măsurilor luate de autorități ca urmare a decretării stării de urgență pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020 și a stării de alertă începând cu 17 mai. Institutul Național de Statistică înțelege greutățile cu care se confruntă respondenții noștri în această perioadă și suntem conștiențică este posibil ca răspunsurile la cercetările statistice să nu fie în prezent o prioritate. Cu toate acestea, prin colectarea informațiilor statistice, vom putea monitoriza și informa toți utilizatorii noștri cu privire la efectele COVID-19 asupra economiei și societății noastre. Apreciem sprijinul continuu al respondenților noștri la cercetările statistice derulate de Institutul Național de Statistică și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toți furnizorii de date statistice”, precizează INS.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins