Walmart se așteaptă ca aproximativ 65% din magazinele sale să fie deservite prin automatizare până la sfârșitul anului fiscal 2026

Walmart se așteaptă ca aproximativ 65% din magazinele sale să fie deservite prin automatizare până la sfârșitul anului fiscal 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2023

Walmart se așteaptă ca aproximativ 65% din magazinele sale să fie deservite prin automatizare până la sfârșitul anului fiscal 2026, la doar câteva zile după ce a dezvăluit planurile de a concedia peste 2.000 de persoane la unitățile care onorează comenzi online, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Anunțul, făcut săptămâna trecută, la reuniunea anuală a investitorilor din Tampa, Florida, a gigantului american de retail, vine pe măsură ce Walmart își folosește din ce în ce mai mult magazinele uriașe pentru a gestiona livrările de comenzi online și investește masiv în automatizare pentru a accelera procesarea comenzilor la unitățile sale de onorare a comerțului electronic, scrie News.ro.

EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV BNR i-a dat aviz negativ lui Septimiu Postelnicu pentru funcția de CEO UniCredit România. Feza Tan, președinte interimar după plecarea lui Răsvan Radu

Nu este clar dacă această mișcare va duce la mai multe concedieri la cel mai mare angajator privat al Statelor Unite, cu aproximativ 1,7 milioane de muncitori din SUA și alți 60.000 în străinătate.

Compania a spus că măsurile vor reduce nevoia de roluri mai puțin plătite.

”Pe măsură ce schimbările sunt implementate în întreaga afacere, unul dintre rezultate este că va fi ne voie de roluri care necesită mai puțină forță de muncă fizică, dar care au o rată de remunerare mai mare”, a spus retailerul din Bentonville, Arkansas.

De-a lungul timpului, compania anticipează o creștere a producției pe persoană, datorită automatizării, menținând sau chiar sporind numărul de asociați pe măsură ce se creează noi roluri, a adăugat acesta.

Aproximativ 55% dintre pachetele pe care le procesează prin centrele sale de fulfillment vor fi mutate prin instalații automate până în ianuarie 2026, îmbunătățind mediile costurilor unitare cu aproximativ 20%, a spus compania.

”Această eficiență sporită nu numai că va sprijini o gestionare mai bună a stocurilor, dar va sprijini și afacerea de comerț electronic în creștere rapidă a Walmart”, a scris analistul Ben Bienvenu , de la Stephens Inc, într-o notă.

Walmart, care operează peste 5.000 de magazine din SUA, nu a răspuns imediat la întrebările dacă măsurile vor avea ca rezultat concedieri pe termen scurt.

Cel mai mare retailer din lume după vânzări și-a menținut previziunile pentru anul fiscal care se va încheia la 31 ianuarie 2024, care prevede o creștere a vânzărilor nete cu 2,5% până la 3% și a câștigurilor cu 5,90 dolari până la 6,05 dolari per acțiune.

Ministrul Transporturilor: Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, secțiunile E și D, se apropie de finalizare CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Forajele pentru Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, secțiunile E și D, se apropie de finalizare

Compania și-a păstrat, de asemenea, prognoza privind creșterea vânzărilor pentru primul trimestru, între 4,5% și 5%, la furs valutar constant.

Walmart a investit miliarde de dolari în tehnologie pentru facilitățile sale de comenzi online, inclusiv achiziționarea companiei de robotică alimentară Alert Innovation și parteneriatul cu companii precum Knapp, pentru a ajuta la reducerea numărului de pași necesari angajaților pentru a procesa comenzile de comerț electronic de la 12 la cinci.

viewscnt
Afla mai multe despre
walmart
automatizare