Xanax, romanul de debut al jurnalistului Liviu Iancu de la Profit.ro, s-a epuizat în doar o săptămână de la lansare

Xanax, romanul de debut al jurnalistului Liviu Iancu de la Profit.ro, s-a epuizat în doar o săptămână de la lansare
scris 21 feb 2019

Romanul Xanax, scris de jurnalistul Liviu Iancu de la Profit.ro și publicat la Editura Trei, s-a epuizat în doar o săptămână de la lansare. Primul tiraj al cărții, de 1.500 exemplare, a dispărut de pe piață încă din perioada de precomandă, transformând Xanax–ul lui Liviu Iancu într-unul dintre evenimentele acestui sezon editorial. Pentru a face față cererii, editura Trei a fost nevoită să lanseze pe piață un al doilea tiraj al cărții, care poate fi cumpărată atât de pe site-ul edituratrei.ro, cât și din librăriile din întreaga țară.

Oameni simpli, miniștri, prostituate, pești, mari oameni de business, medici celebri, cântăreți, jurnaliști foarte cunoscuți și actori, toți sunt personaje vesele sau mâhnite în volumul scris de Liviu Iancu. Xanax propune eroi care își expun cu curaj ori involuntar imperfecțiunile, și le înțeleg și acceptă sau refuză să vadă realitatea, autorul navigând cu mult umor prin acest univers plin de personaje bizare, aproape suprarealiste. Liviu Iancu relatează trăirile, conflictele, emoțiile și tensiunile cu care se confruntă personajele sale, atât în raport cu ele însele cât și cu restul lumii.

\ CITEȘTE ȘI "La guvernu' ăsta îi pasă mai mult de ogari decât de iepuri"

Xanax e un roman brutal scris cu tandrețe, construit din sute de întâmplări adevărate, amuzante și triste în același timp, pentru care eu și personajele mele am plătit, cu toții, de fiecare dată un preț, mai mic sau mai mare”, spune Liviu Iancu.

Primele impresii despre Xanax sunt pozitive, cititorii regăsindu-și adolescența și debutul în carieră în paginile cărții. “Am scris Xanax ca un antidot împotriva depresiei și a plictiselii”, declară autorul, care mărturisește că pentru personajele cărții s-a inspirat din perioada anilor nebuni de după ’89.

Liviu Iancu este jurnalist la Profit.ro, unde a publicat o serie de editorial-povești originale în peisajul presei economice românești, foarte apreciate de cititori. Câteva dintre acestea se regăsesc și în Xanax

viewscnt
Afla mai multe despre
xanax
liviu iancu
roman xanax