Rheinmetall lansează la Satu Mare un centru de mentenanță pentru armele din Ucraina

Rheinmetall lansează la Satu Mare un centru de mentenanță pentru armele din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2023

Producătorul german de armament Rheinmetall (RHMG.DE) construiește un centru militar de întreținere și logistică la Satu Mare, în România, care ar trebui să înceapă să funcționeze în această lună pentru a asigura mentenanța armelor folosite pentru războiul din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Hub-ul de service ar trebui să joace un rol central în menținerea pregătirii operaționale a sistemelor de luptă occidentale folosite în Ucraina și în asigurarea disponibilității sprijinului logistic", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

HCLTech va angaja 1.000 de persoane în următorii 2 ani CITEȘTE ȘI HCLTech va angaja 1.000 de persoane în următorii 2 ani

Hub-ul, situat în apropierea graniței cu Ucraina, va asigura service pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 și Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs și camioane militare.

"Este o preocupare cheie pentru noi, la Rheinmetall, să oferim forțelor NATO și Ucrainei cel mai bun sprijin posibil", a declarat directorul general Armin Papperger.

Rheinmetall a înființat un centru similar în Lituania, în iunie 2022, pentru a oferi sprijin pentru vehiculele NATO din statele baltice.

FOTO Giurgiu atrage un Shopping Park CITEȘTE ȘI FOTO Giurgiu atrage un Shopping Park

Producătorul german de armament Rheinmetall a fost inclus în indicele bursier DAX, care regrupează cele mai importante 40 de acțiuni cotate la Bursa de valori de la Frankfurt, unde va înlocui titlurile producătorului de echipamente de dializă Fresenius.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia și până în prezent, cotația acțiunilor Rheinmetall s-a dublat astfel că în prezent capitalizarea de piață a Rheinmetall este de peste 10 miliarde de euro. Prin includerea în indicele bursier DAX, titlurile Rheinmetall se vor alătura acțiunilor Volkswagen, Siemens sau Bayer, în timp ce acțiunile Fresenius vor fi incluse în MDAX index.

Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența: Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ CITEȘTE ȘI Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența: Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ

Cu sediul la Dusseldorf, vestul Germaniei, Rheinmetall produce printre altele tunul pentru tancurile Leopard 2, utilizate de mai multe armate din Europa și care urmează să fie livrat și Ucrainei, precum și Panzerhaubitze 2000, un obuzier care este deja folosit de armata ucraineană.

Compania se așteaptă la o creștere rapidă în 2023, pe măsură ce țările europene își majorează cheltuielile militare ca răspuns la invadarea Ucrainei. "Vrem să participăm cu produsele noastre la creșterea bugetelor pentru capabilitățile militare", a declarat săptămâna trecută directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger. În 2022, Rheinmetall avea 24.800 de angajați, cu aproximativ 1.100 mai mulți decât în 2021. Papperger are de gând să majoreze personalul cu 3.000 de salariați în acest an.

Într-o Germanie bântuită multă vreme de culpabilitatea pentru Holcaust, industria apărării a rămas în umbră timp de mai multe decenii. Cu toate acestea, nu a încetat să se dezvolte astfel că Germania se numără printre principalii vânzători de arme. Potrivit unui raport al Institutului internațional de cercetare pentru pace (SIPRI), Germania este al cincilea exportator mondial de armament, cu 4% din piață, fiind devansată doar de SUA, Rusia, Franța și China.

Însă mult timp prima economie europeană a preferat să scoată în față campionii din industria auto sau producătorii de mașini unelte. Războiul din Ucraina a schimbat lucrurile. Cancelarul Olaf Scholz vrea să promoveze savoir faire-ul producătorilor naționali și a crea o bază industrială pentru producția de echipament militar "pentru a contribui și a garanta la pacea și libertatea în Europa".

FOTO Arabesque a lansat în România, cu un nou magazin MatHaus, cea mai mare platformă logistică CITEȘTE ȘI FOTO Arabesque a lansat în România, cu un nou magazin MatHaus, cea mai mare platformă logistică

În urmă cu un an, Guvernul condus de Olaf Scholz a anunțat crearea unui fond special de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei. Marile companii germane din industria de apărare ar urma să profite de aceste miliarde: grupul KMW, care este responsabil pentru o mare parte din producția tancului Leopard, grupul Thyssenkrupp, pentru submarine și nave de război, MBDA sau Diehl pentru producția de rachete.

Industria de armament reprezenta în 2020 aproximativ 55.000 de salariați în Germania și 135.000 dacă sunt incluși și furnizorii și prestatarii de servicii.

Rheinmetall intenționează să deschidă două noi uzine în Germania și Ungaria și speră să poată deschide una și în Ucraina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
satu mare