Skoda ar trebui să reducă 3.000 de locuri de muncă și să elimine unele modele dacă schema de emisii Euro 7 a UE va rămâne în forma actuală

Skoda ar trebui să reducă 3.000 de locuri de muncă și să elimine unele modele dacă schema de emisii Euro 7 a UE va rămâne în forma actuală
scris 20 mar 2023

Producătorul de automobile ceh Skoda ar trebui să reducă 3.000 de locuri de muncă și să elimine unele modele, dacă schema de emisii ”Euro 7” a Uniunii Europene va fi implementată în forma sa actuală, a avertizat un membru al consiliului de conducere al Skoda într-o dezbatere TV, transmite Reuters.

Proiectul de lege pentru Euro 7, pe care țările UE și parlamentarii vor începe să îl negocieze în acest an, ar înăspri limitele emisiilor dăunătoare sănătății ale mașinilor, inclusiv oxizii de azot, scrie News.ro.

FOTO Pas important pentru un tronson al Autostrăzii Ford, după rezilierea cu italienii. Se speră acum ca noul constructor \ CITEȘTE ȘI FOTO Pas important pentru un tronson al Autostrăzii Ford, după rezilierea cu italienii. Se speră acum ca noul constructor "să fie unul serios"

UE a spus că beneficiile măsurii pentru sănătate vor depăși cu mult costurile, dar unii producători de mașini au avertizat că aceasta va impune costuri de dezvoltare nerealizabil de costisitoare.

De exemplu, șeful Daimler Trucks, Martin Daum, a declarat pe 10 martie că va costa industria ”miliarde”.

”Dacă (Euro 7) va fi omologat în această formă, ar însemna ca Skoda Auto să închidă o fabrică, pentru că am înceta să mai producem modelele mai mici, Fabia, Scala, Kamiq, asta înseamnă că cel puțin 3.000 de locuri de muncă (ar fi) lovite”, a declarat Martin Jahn, membru al consiliului de administrație al Skoda, care face parte din grupul german Volkswagen, într-o dezbatere televizată.

În general, peste 10.000 de locuri de muncă ar fi în pericol în Republica Cehă, inclusiv la furnizorii Skoda, a spus Jahn.

Cele trei modele mai mici au reprezentat aproape o treime din livrările Skoda către clienți în 2022.

Miniștrii Transporturilor din Republica Cehă, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România, Ungaria și Slovacia s-au întâlnit luni pentru a discuta eforturile lor de a schimba propunerea Euro 7.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
masini
cehia