ROCA Industry raportează CA cumulată de peste 553 mil. lei în 2023 și anunță admiterea la tranzacționare pe piața principală BVB începând cu 11 martie

ROCA Industry raportează CA cumulată de peste 553 mil. lei în 2023 și anunță admiterea la tranzacționare pe piața principală BVB începând cu 11 martie

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 1 mar 2024

ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcții, deținut de ROCA Investments, a înregistrat o cifră de afaceri la nivel cumulat de 553,8 milioane de lei, conform raportului anual preliminar pentru anul 2023. Veniturile cumulate la nivelul holdingului sunt în creștere cu 8,24% față de anul anterioratât ca urmare a evoluției vânzărilor pe anumite segmente, cât și a unui proces transformațional major aplicat la nivelul companiilor din holding, ce a inclus atât investiții cât și o strategie complexă de eficientizare operațională și de dezvoltare a brandurilor companiilor din portofoliu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivelul anului 2023, profitul operațional la nivel cumulat, pentru companiile direct productive, este în valoare de 32,0 milioane RON, cu o marjă de 5,8% din cifra de afaceri, influențată de vânzările mai mari ale anumitor companii, dar cu o presiune pe marjele comerciale aplicate și de achiziții de companii realizate în anii 2022 și 2023 (impact în cifrele consolidate în funcție de momentul achiziției).

ROCA Industry anunță, de asemenea, data de 11 martie pentru admiterea holdingului la tranzacționare pe piața principală a Bursei de Valori București, aceasta reprezentând un moment major în evoluția companiei. Admiterea pe piața reglementată BVB oferă holdingului industrial acces către o gamă mai largă de investitori, inclusiv instituționali, acesta reprezentând totodată începutul unei noi etape de dezvoltare pentru evoluția sectorului industrial din România.

Pentru ROCA Industry, 2023 a fost anul îndeplinirii promisiunilor asumate. Ne-am propus să realizăm 3 tranzacții și am finalizat cu succes achizițiile Electroplast, Iranga și Workshop Doors. De asemenea, ne-am propus să efectuăm o majorare de capital și am realizat cea mai mare majorare de capital social de pe piața românească în întregul an 2023. În plus, am promis tranziția către piața principală a Bursei, un proces pregătit încă din anul precedent și care va avea loc în zilele următoare,” a subliniat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Holdingul a încheiat anul 2023 cu două achiziții finalizate - Iranga Technologijos, prin intermediul BICO Industries, companie deținută direct și achiziția Electroplast, unul dintre cei mai mari producători de cabluri electrice din cupru și aluminiu de joasă tensiune. De asemenea, anul anterior a fost marcat de negocieri avansate pentru achiziția companiei WorkShop Doors, proces finalizat în februarie 2024.

În plus, capitalul social al holdingului a fost majorat la 248,7 mil. RON, printr-un proces derulat în două etape.

„Rezultatele preliminare din 2023 evidențiază potențialul de dezvoltare al industriei românești prin accesul la noi surse de capital privat și prin accelerarea creșterii economice a României, în special în sectorul industrial. În plus, listarea ROCA Industry pe piața principală a Bursei de Valori București începând cu data de 11 martie deschide noi oportunități de dezvoltare solidă pentru holding și companiile din portofoliu, pregătindu-ne pentru rezultatele pe care le vom obține în 2024. Totodată, acest an a constituit și un moment de consolidare a unei fundații extrem de solide,” a completat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

 

Anul 2023 a fost dedicat, de asemenea, consolidării și îmbunătățirii continue la nivelul holdingului ROCA Industry. Procesul transformațional promovat de holding și implementat la nivelul companiilor din portofoliu include crearea de echipe solide, optimizarea operațională, dezvoltarea de branduri puternice, implementarea de politici sau transfer de know-how între companii și este un proces ciclic care implică investiții inițiale considerabile, urmate de confirmarea rezultatelor. 

ROCA Industry pune în aplicare un model de business prin care investește, în calitate de acționar majoritar, în companii cu potențial de dimensiune medie, care nu au ușor acces la capital public și sunt mai puțin accesibile pentru investitorii insituționali, integrându-le, printr-un proces de creștere și eficientizare, într-o structură performantă de holding.

ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România. Holdingul deține, direct și indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
tranzacționare