ROCA Industry vrea să valorifice anual prin reciclare 70% din deșeurile de producție și să reducă emisiile de CO2 ale companilor din portofoliu cu 20% pana in 2030

ROCA Industry vrea să valorifice anual prin reciclare 70% din deșeurile de producție și să reducă emisiile de CO2 ale companilor din portofoliu cu 20% pana in 2030

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Dezvoltarea a minimum 4 produse fezabile pentru industria de green building, valorificarea prin reciclare a 70% din deșeurile de producție și reducerea emisiilor de carbon cu o cincime la firmele din portofoliu sunt câteva  din obiectivele de sustenabilitate și guvernanță corporativă anunțate de Roca Industry în primul Raport de Sustenabilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansarea acestui raport anticipează Directiva Europeană aplicabilă începând cu anul financiar 2024, privind raportarea sustenabilității corporative (CSRD).

Roca Industry este primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, parte din portofoliul ROCA Investments, companie listata pe piata AeRO a BVB și aflata in proces de tranzitie catre piata principala. Primul său Raport de Sustenabilitate, aferent anului 2022 descrie activitățile holdingului și ale companiilor deținute - BICO Industries, EVOLOR (fost Sarcom), ECO EURO DOORS și DIAL.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat discuții cu BNR și cu alte autorități despre Regulamentul UE privind reglementarea piețelor criptoactivelor CITEȘTE ȘI Autoritatea de Supraveghere Financiară a inițiat discuții cu BNR și cu alte autorități despre Regulamentul UE privind reglementarea piețelor criptoactivelor

Raportul colectează date calitative și cantitative din cadrul companilor, cu obiectivul de a sintetiza toate elementele încadrate în politicile de sustenabilitate. Potrivit comoaniei, datele vor funcționa ca un nivel de referință, în continuare urmând ca performanțele anuale ale holdingului să fie măsurate pornind de la datele comunicate în primul raport. Acesta stabilește un set de standarde la nivelul industriei românești pentru măsurarea impactului și a performanțelor strategiilor de sustenabilitate aplicate pe termen scurt, mediu și lung,  având în vedere cei patru piloni specifici holdingului: Business Sustenabil, Piață și Produse, Resurse-Energie și Clima, Oameni și Comunitate.

ROCA Industry spune că va urmări în continuare cresterea nivelului de performanță în companiile din portofoliu, plecând de la particularitățile și nevoile fiecăreia. Prioritățile strategice sunt digitalizare și retehnologizare, optimizare si eficiență energetică, adaptare și consolidare a portofoliului de produse sustenabile, extindere pe noi piețe, securitatea la locul de munca, dar și alte principii specifice unui business sustenabil, orientat către generarea de valoare pe termen lung.

Încă o bancă obține suspendarea ordinului ANPC privind recalcularea ratelor la credite CITEȘTE ȘI Încă o bancă obține suspendarea ordinului ANPC privind recalcularea ratelor la credite

„Abordarea noastra de sustenabilitate nu se referă doar la activitatea de raportare, ci la o strategie complexă pe termen lung, pentru a putea genera într-adevar competitivitate și performanță în industria românească. Pe fiecare pilon strategic ne-am propus obiective pe termen scurt, mediu și lung, iar atingerea acestora va însemna următorul nivel de dezvoltare pentru industria României. În tot acest context, listarea ROCA Industry pe piața principală a Bursei va reprezenta o confirmare a tuturor principiilor după care funcționăm: performantță, autonomie, independență și competitivitate”, a declarat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Companiile din cadrul holdingului ROCA Industry sunt companii antreprenoriale românesti în curs de transformare, cu fabrici și operațiuni în plin proces de automatizare, de eficientizare, de tranziție către structuri de guvernanță bine stabilite, către raportare și monitorizare financiară performantă.

În oferta Hidroelectrica, investitorii din tranșa instituționalilor cotează și împing prețul mai sus CITEȘTE ȘI În oferta Hidroelectrica, investitorii din tranșa instituționalilor cotează și împing prețul mai sus

La nivel combinat, in anul 2022, ROCA Industry a înregistrat o cifră de afaceri în valoare totală de 366,7 milioane de lei, în creștere cu 24,6% comparativ cu anul 2021. În acelasi timp, dezvoltarea strategică a companiilor deținute de holdingul ROCA Industry se bazează pe sinergiile existente la nivel de grup, transfer de know-how, structuri solide de guvernanță, abordare circulara în ceea ce priveste activitatile din lantul productie, aprovizionare sau cele din pietele de desfacere. arată comoania.

În procesul de tranziție către o economie sustenabila, alinierea companiilor din domeniul materialelor de construcții si industrii conexe joaca un rol esential, datele disponibile la nivel european aratand ca 37,5% din totalul deseurilor generate provin din industria de constructii, demolari si intretinerea infrastructurii.

Datele Agenției Europeane de Mediu indică faptul că aplicarea strategiilor circulare in domeniul constructiilor ar putea reduce cumulativ aproximativ 650 de milioane de tone de materiale si ar putea economisi cantitati semnificative de CO2 pana in 2050.

Analizele specifice și Raportul de Sustenabilitate ROCA Industry 2022 a fost realizat impreuna cu Denkstatt Romania, companie cu o experienta extinsa la nivel european in ceea ce priveste managementul sustenabilitatii.

ROCA Industry, listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul ROC1, este holdingul industrial detinut de ROCA Investments. Acesta detine direct si indirect, un numar de 7 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producator de produse din fir metalic), precum si producatorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga prin intermediul BICO Industries.  

viewscnt
Afla mai multe despre
roca industry
raport de sustenabilitate