Innova Capital investește în grupul româno-belgian EMI pentru a continua expansiunea internațională

Innova Capital investește în grupul româno-belgian EMI pentru a continua expansiunea internațională
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2023

Innova Capital, fond independent de private equity, cu sediul central în Polonia, se alătură lui Jerome France, fondatorul EMI Group (Equipement Maintenance Industrie), și Morphosis Capital, un fond românesc de private equity, în proiectul lor de a crea unul dintre principalii furnizori europeni independenți de servicii și mentenanță în domeniul soluțiilor industriale de acces.

Urmărește-ne și pe Google News

Innova a achiziționat acum 51% din acțiunile EMI Group, prin combinarea unei achiziții parțiale și a unei majorări de capital de 15 milioane de euro. Capitalul suplimentar va finanța achiziții ulterioare menite să consolideze poziția companiei pe piețele existente și să intre în noi țări.

Rezultate record la companiile controlate de stat. Statul așteaptă acum dividende de aproape 10 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Rezultate record la companiile controlate de stat. Statul așteaptă acum dividende de aproape 10 miliarde de lei

Anterior au fost investiții în PEP, Prime Label și United Clinics. EMI Group este încă o tranzacție de tip buy-and-build, care vizează consolidarea în continuare a unei piețe extrem de fragmentate.

Tranzacția este cea de-a treia investiție a fondului Innova/7, care în mai 2023 a atras peste 324 de milioane de euro.

„Ca parte a acestei expansiuni, suntem dedicați implicării fondatorilor companiilor pe care le achiziționăm, integrând expertiza și experiența lor în operațiunile noastre. Această abordare colaborativă ne va permite să creăm un grup de top la nivel european”, a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.

În luna aprilie 2022, Equipement Maintenance Industrie (EMI), cu activitate în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, a preluat pachetul de acțiuni al Decran, o companie din Belgia specializată în producerea și instalarea de uși industriale din oțel.

Aceasta a fost cea de-a doua tranzacție de tip M&A efectuată de EMI în Belgia, după preluarea pachetului majoritar de acțiuni din Access System la începutul lunii martie

TikTok renunța la clona de BeReal CITEȘTE ȘI TikTok renunța la clona de BeReal

EMI are o experiență de 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale. Compania are 80 de angajați și furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluții tehnice unicat, adaptate nevoilor clienților.

În septembrie 2021, Morphosis Capital a anunțat investiția a 15 milioane de euro împreună cu coinvestitorii în EMI, prin achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni. Aceasta este cea mai mare investiție a fondului de private equity, care mai deține participații în DocProcess, Medima Health, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, Cronos Med și Stay Fit Gym.

Recent, EMI împreună cu Morphosis Capital, au format un Advisory Board, compus din patru executivi de top ai mediului de afaceri din România – Gemma Webb, fost CEO al British American Tobacco în România, Adela Jansen, partener Druid, Cristian Covaciu, CEO al IPEC Alba și Florin Trandafirescu, fost CEO al Unilever South Central Europe.

EMI are o experiență de peste 22 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale, cu o fabrică la Căteasca.

viewscnt
Afla mai multe despre
emi
equipement maintenance industrie
decran