ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica, lider național în industria frigului, către VINCI Energies

ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica, lider național în industria frigului, către VINCI Energies
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2021

ROCA Investments, un brand Impetum Group, anunță finalizarea tranzacției prin care Frigotehnica, companie din industria frigului comercial și industrial, este achiziționată de compania franceză VINCI Energies, parte a grupului VINCI, unul dintre cele mai mari jucători în construcții din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

VINCI își propune transformarea Frigotehnica în centru de excelență în frig pentru Europa Centrală și de Est.

COS își extinde biroul din București, după ce Fondul de investiții Sarmis a preluat controlul companiei CITEȘTE ȘI COS își extinde biroul din București, după ce Fondul de investiții Sarmis a preluat controlul companiei

Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și toate condițiile au fost îndeplinite de către părțile implicate, astfel încât tranzacția a fost finalizată în 26 noiembrie 2021. 

„Exit-ul Frigotehnica a fost un  proces complex și intens, un test de anduranță gestionat cu pasiune și perseverență de echipele ROCA Investments și Frigotehnica, închiderea cercului investițional fiind o performanță a echipei extinse. Dincolo de cifre și valori ale tranzacției, faptul că la capătul celălalt s-a aflat un jucător global de nivelul și anvergura lui Vinci a impus un standard foarte înalt de transparență, compliance și rigurozitate pe durata întregului proces și a negocierilor, care pentru noi reprezintă repere ce ne vor ghida în tot ceea ce facem.” A spus Mirela Metea, Head of Legal și membrul al Consiliului de Administrație ROCA Investments.

În 2018, ROCA SA, platformă de investiții și management destinată companiilor românești în dificultate, preluase companiile Frigotehnica SRL și Eco Clima Industrial SRL.

ROCA Investments mai deține și alte companii, precum BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și  Sinteza (industrie chimică).

În luna septembrie 2019, ROCA a avizat un împrumut de până la 16 milioane lei de la Banca Transilvania pentru Frigotehnica.

FOTO BNR a lansat bancnota de 20 de lei. Isărescu explică alegerea Ecaterinei Teodoroiu CITEȘTE ȘI FOTO BNR a lansat bancnota de 20 de lei. Isărescu explică alegerea Ecaterinei Teodoroiu

Înființată în 1949, Frigotehnica își concentrează businessul pe furnizarea de soluții pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și în industria alimentară.

Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina. 

VINCI Energies are peste 65.000 de angajați în Europa, Africa, Asia, America, Oceania și Orientul Mijlociu. Vinci este prezentă pe piața locală prin intermediul Vinci Energies, Eurovia și Vinci Construction.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vinci energies
frigotehnica