ROCA Investments finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului, atrâgând 100 de milioane de lei

ROCA Investments finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului, atrâgând 100 de milioane de lei

Rudolf Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group, companie de private equity, finalizează o nouă rundă de majorare a capitalului, atrâgând 100 de milioane de lei pentru consolidarea și dezvoltarea sustenabilă a portofoliului. Aceasta este cea mai mare rundă de capitalizare de până în prezent: acționarii existenți au contribuit în procent de 45%, diferența fiind atrasă de la noi acționari, toți investitori calificați. Astfel, numărul total al acționarilor Roca Investments ajunge la 27 de investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea și scalarea portofoliului existent, cu focus pe cele două sectoare economice strategice în care ROCA Investments s-a specializat: industria și agricultura. 

Liberty Global cumpără 5% din Vodafone CITEȘTE ȘI Liberty Global cumpără 5% din Vodafone

„Estimăm că în 2023 vom depăși evaluarea de 500 milioane lei, iar promisiunile noastre către investitori rămân creșterea sănătoasă, transparența și granularitatea riscului. Într-un an dificil, mizăm pe strategii care vor duce la îmbunătățirea indicatorilor de performanță la nivelul portofoliului și păstrarea randamentului mediu anual de 30%, ca și până în prezent”, declară Rudolf Vizental, CEO și cofondator ROCA Investments.

Evaluarea estimată pentru finalul anului 2023 este dublă față de estimarea anterioară, din 2022, majorarea curentă de capital contribuind cu 30% la aceasta. 

În prezent, portofoliul ROCA cuprinde 15 companii active, cu o cifră de afaceri cumulată de peste 1,35 miliard de lei și aproximativ 2.000 de angajați, concentrate în principal în două holdinguri: holdingul de industrie Roca Industry și holdingul de agricultură Roca Agri RDF. Companiile din portofoliul ROCA activează în 13 județe din România, unele dintre acestea fiind deja jucători la nivel european, din perspectiva piețelor de desfacere. Suplimentar, două companii din holdingul de construcții își desfășoară activitatea în Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca investments
finantare