Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Ministrul Boloș anunță: După multe amânări, va fi deschis apelul pentru granturile de digitalizare și lansat ghidul pentru marile investiții în domeniu

Conferința EU Funds Profit.ro & First Bank - Ministrul Boloș anunță: După multe amânări, va fi deschis apelul pentru granturile de digitalizare și lansat ghidul pentru marile investiții în domeniu
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

Apelul de proiecte pentru digitalizare în vederea consolidării poziției competitive a firmelor, din Programul de digitalizare a IMM, va fi lansat miercuri, 15 februarie, după mai multe amânări, iar la aceeași dată va fi lansat în consultare și ghidul pentru investițiile mari în digitalizare, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ioan Marcel Boloș, în deschiderea Conferinței EU Funds Profit.ro & First Bank - Finanțăm relansarea economiei.

Conferința este transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Urmărește-ne și pe Google News

În cazul apelului de proiecte care va fi lansat acum granturile sunt cuprinse între 20.000 - 100.000 euro, iar finanțarea este acordată, potrivit ministrului, pentru activitatea de bază a companiilor, nu activitatea administrativă, punctajul fiid calculat pentru digitalzarea activităților de producție și servicii.

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

De acest program de granturi, de 347 milioane euro, ar urma să beneficieze 5.000 de firme, iar apelul a fost amânt pentru ca procesul de evaluare a proiectelor fă fie, la rândul său, complet digitalizat, a mai spus ministrul Boloș.

Astfel, evaluarea proiectelor se va realiza în câteva luni, a promis ministrul, față de o durată de câțiva ani cum se întâmpla în trecut.  

DECIZIE Firmele aflate în concordat preventiv, înainte de jumătatea anului trecut, își pot prelungi cu încă 2 ani plata datoriilor. Blue Air - beneficiar CITEȘTE ȘI DECIZIE Firmele aflate în concordat preventiv, înainte de jumătatea anului trecut, își pot prelungi cu încă 2 ani plata datoriilor. Blue Air - beneficiar

Tot la 15 februarie, va fi lansta în consultare și ghidul pentru investițiile mari în digitalizare,  cun un buget de 150 milioane euro.

În acest caz, proiectele finanțate ajung până la 3 milioane euro, și pentru grant-uri pot aplica în parteneriat de firma care are nevoi ede digitalziare împreună cu firma care produce soft-urile ăpentru autmoatizare sau digitalizare.

Sancțiune pregătită: Dizolvarea forțată a firmelor care își pierd capitalul majoritar de stat și nu își schimbă numele renunțând la anumite cuvinte CITEȘTE ȘI Sancțiune pregătită: Dizolvarea forțată a firmelor care își pierd capitalul majoritar de stat și nu își schimbă numele renunțând la anumite cuvinte

Ministrul Boloș a arătat că lecții învățate cu prilejul acestor programe este nevoia unor proceduri de evaluare complet digitalzita și aplicarea celor mai bune soluții, cahiar dacă nu mulțumesc pe toți aplicanții.

viewscnt
Afla mai multe despre
digitalizare
grant
apel
ghid
boloș
conferința eu funds profit.ro & first bank