ROCA X își mărește echipa

ROCA X își mărește echipa
scris 30 iul 2020

ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum și parte a Impetum Group, intră într-o nouă etapă de dezvoltare și anunță extinderea echipei manageriale cu două nume importante din industrie, Jennifer Austin și Matei Dumitrescu, care devin Senior Investment Partners în cadrul ROCA X.

Jennifer Austin, originară din SUA, și-a petrecut ultimii 7 ani contribuind la dezvoltarea ecosistemului de startupuri din România, prin: coordonarea directă a investițiilor, dirijarea startupurilor spre creștere accelerată, colaborarea cu investitorii, implicarea în proiecte de inovație corporativă, dezvoltarea de strategii și programe de engagement pentru startupuri. Jennifer va folosi în noul ei rol de Investment Partner al ROCA X toată experiența acumulată în activitatea sa profesională, care a cuprins crearea primului accelerator bazat pe equity, precum și a primului micro VC privat bazat pe o strategie de co-investiții, menit să dezvolte atât comunitatea de startupuri cât și pe a investitorilor. De asemenea, este printre co-fondatorii Startup Avalanche, una dintre cele mai importante competiții europene pentru startupuri, desfășurată în cadrul Techsylvania. Toate proiectele sale au contribuit la creșterea vizibilității și atractivității investițiilor în tehnologii din stadii incipiente de dezvoltare, pe care le-a făcut dezirabile pentru investitorii români și nu numai.

FOTO Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere - Murad îi caută pe cei care au lucrat la construcție în anii \'70 CITEȘTE ȘI FOTO Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere - Murad îi caută pe cei care au lucrat la construcție în anii '70

Odată cu intrarea în echipă, Jennifer Austin va sprijini stabilirea unei prezențe permanente a ROCA X în Cluj Napoca, cel de-al doilea mare hub IT al României. Astfel se extinde și concretizează prezența ROCA X în regiunea Transilvania, care este importantă din punct de vedere al oportunităților pe care le prezintă pentru companie.

Matei Dumitrescu este business angel, Vice Președinte al Tech Angels și fondator al micro VC-ului Smart Impact Capital, cu 20 de ani de experiență antreprenorială. Expertiza sa de investment este de anvergură internațională, iar în 2018 a fost numit Investitorul Anului la Central European Startup Awards. Expert în accelerare de business și mentor pentru startupuri, Matei Dumitrescu a sprijinit încă din 2014 sute de antreprenori de pe întreg mapamondul, alături de echipa Investment Ready Program din Viena, în calitate de codirector al Founder Institute și ca director al Commons Accel.

Expertiza acumulată în proiectele de succes europene și globale în care s-a implicat până acum îl vor ajuta pe Matei Dumitrescu în rolul de Senior Investment Partener ROCA X. 

„Un focus principal, atât pentru Jennifer cât și pentru Matei, va fi identificarea domeniilor și modelelor de business emergente, cu potențial disruptiv în economie. Cu ajutorul celor doi noi Senior Investment Partners, ROCA X își extinde semnificativ atât aria de contacte și colaborări, cât și capacitatea de selecție pipeline, mentorat și accelerare, astfel încât putem să ne implicăm și parteneriem și mai mult cu fondatori ale căror proiecte și visuri sunt de o asemenea anvergură încât au nevoie de noi. Astfel vom putea să îndeplinim mai rapid obiectivul de creștere a dimensiunii capitalului disponibil de până la €15M, precum și capacitatea noastră de a administra acest capital cât mai eficient”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

În prezent, sub mottoul „For Dreams too big to be built alone”, ROCA X gestionează, printr-o abordare unică - side by side cu fondatorii de startup, bine ancorată în universul și realitatea investitorului - 16 investiții și are în acest moment un pipeline de peste 100 de startupuri locale si internaționale din multiple domenii, pe care le evaluează în vederea unui parteneriat.

ROCA X mizează în acest an pe creșterea numărului de companii susținute la 25 de parteneriate, continuarea creșterii capitalului investit până la 15 milioane euro și realizarea de plasamente europene.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
roca x
jennifer austin
matei dumitrescu