Sinclair Broadcast cumpără canalele TV de sport din SUA ale Walt Disney, într-un acord de 10 miliarde de dolari

Sinclair Broadcast cumpără canalele TV de sport din SUA ale Walt Disney, într-un acord de 10 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2019

Sinclair Broadcast, cel mai mare proprietar de posturi de televiziune din Statele Unite, a convenit un acord evaluat la peste 10 miliarde de dolari pentru cumpărarea a 21 de canale de sport regionale ale Walt Disney, a relatat joi Wall Street Journal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, care va include canalele de sport din Los Angeles și Detroit, ar putea fi confirmat cel mai devreme vineri, potrivit publicației, care citează surse apropiate situației, arată news.ro.

Reprezentanții Disney și Sinclair nu au fost disponibili pentru comentarii.

FOTO O biserică mormonă negociază achiziția unei clădiri din City of London, pentru 129 milioane dolari CITEȘTE ȘI FOTO O biserică mormonă negociază achiziția unei clădiri din City of London, pentru 129 milioane dolari

Disney a cumpărat canalele de sport în cadrul achiziției activelor de film și televiziune ale Twenty-First Century Fox, în valoare de 71 de miliarde de dolari.

Compania a acceptat să vândă canalele de sport după ce Departamentul de Justiție a cerut ca Disney, care deține canalul TV cu profil sportiv prin cablu ESPN, să vândă programele de sport.

Disney a finalizat achiziția activelor de film și televizine al Fox în luna martie, la aproape un an după câștigarea unui război al  ofertelor cu compania Comcast.

FOTO Hotelul Aro Palace din Brașov acoperă criza de personal cu angajați din Venezuela. \ CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Aro Palace din Brașov acoperă criza de personal cu angajați din Venezuela. "Ospătărițele parcă sunt miss."

Acordul de vânzare a canalelor sportive ale Disnesy ar avea loc după finalizarea de către Tribune Media a vânzării a 42 de posturi TV, cu operațiuni pe 33 de piețe, către grupul Sinclair, anul trecut.

Alte companii interesate de canalele TV sportive ale Disney sunt Liberty Media și Big 3 Basketball, în conducerile cărora se află Jeff Kwatinetz și rapperul și actorul Ice Cube, potrivit Wall Street Journal.

viewscnt
Afla mai multe despre
sinclair
walt disney