Stada: Obiectivul nostru de a intra în Top 5 producători de medicamente generice din România este din ce în ce mai aproape

Stada: Obiectivul nostru de a intra în Top 5 producători de medicamente generice din România este din ce în ce mai aproape
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Stada România, subsidiara din România a grupului german Stada Arzneimittel AG, anunță pentru anul 2022 o valoare consolidată a afacerilor de peste 247 milioane lei, în creștere cu 37% față de 2021, când a realizat afaceri de 180,1 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul Stada  operează pe piața din România prin Stada M&D (operațiunile de vânzare produse farmaceutice) si Stada Hemofarm (laborator de testare produse farmaceutice si auditare calitate).

EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Nepotul liderului comunist Todor Jivkov - primul proiect imobiliar în România

Stada M&D estimează afaceri de 188,8 milioane lei în 2022, în creștere cu 32% față de anul precedent. Rezultatele sunt neauditate și reprezintă pentru prima dată raportarea cumulată cu vânzările SC Walmark SRL, după finalizarea absorbției entității la nivel local. Compania Walmark a fost  achiziționată la nivel global de Grupul Stada, la finalul anului 2019.

În România, Stada M&D operează activități de marketing și vânzări în sediul central de la București, un hub logistic în Timișoara, unde deține un depozit de 5000 paleți, iar în 2022 a demarat construcția unei facilități de producție amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield are o valoare de investiție de peste 50 milioane euro, o suprafață de 30.000 mp și este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat în valoare de aproximativ 20 milioane euro.

În prezent, echipa este de 208 angajați în cele 3 centre operaționale, urmând ca la Turda, echipa să crească cu peste 370 de noi angajați, la finalizarea proiectului, în octombrie 2024.

“Anul 2022 a fost un an foarte intens pentru STADA în România. Am finalizat transferul de business Walmark, am lansat molecule noi pentru arii terapeutice complexe și foarte importante, am adus terapii inovatoare pentru boala Parkinson și am demarat lucrările de construcție pentru fabrica de la Turda. Peste toate aceste provocări, am reușit să devenim și lideri de piață pe anumite categorii de produse fără prescripție medicală. Și dacă ne gândim la provocările economice actuale, creșterea inflației, a costurilor cu materia primă la nivel global, criza geopolitică de la granițe, scumpirea utilităților, realizăm că am construit totuși premize foarte solide pentru 2023, iar obiectivul nostru de a intra în top 5 producători de medicamente generice din România este din ce în ce mai aproape”, a declarat Mihai Fugarevici, Country Manager STADA România

Stada Hemofarm a încheiat anul 2022 cu afaceri de 58,2 milioane lei, în creștere cu 63% față de anul 2021 și a realizat un număr de 8945 de testări serii produse, acoperind toate formele de medicament: capsule, unguent, sirop, creme, injectabile , tablete, spray etc. Laboratorul Stada Hemofarm este situat tot în Timișoara, unde se află și centrul logistic, și este cel mai modern și complex laborator Stada din Uniunea Europeană, dotat cu echipamente de ultimă generație. Pentru anul 2023 entitatea din România are în plan o investiție de 2 milioane eurro pentru extinderea unității și creșterea numărului de testări până la 13.000. Pentru entitatea Stada Hemofarm lucrează în prezent 172 de specialiști.

Stada România este parte integrantă a grupului Stada Arzneimittel AG si este prezentă pe piața din România din anul 1997 prin doua entitati, Stada M&D și Stada Hemofarm (laborator specializat în testarea produselor întregului grup Stada).

Stada Arzneimittel AG este o companie farmaceutică cu sediul central în Bad Vilbel, Germania. La nivelul anului 2022 Grupul Stada a raportat o cifră de afaceri de 3.8 miliarde EUR și EBITDA de 875 milioane EUR.

Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 120 de țări, 20 de fabrici și peste 13.000 de angajați în întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
stada românia
medicamente