Start-up-ul Revolut, lansat și în România pentru transfer de bani în diferite valute și criptomonede, devine “unicorn”

Start-up-ul Revolut, lansat și în România pentru transfer de bani în diferite valute și criptomonede, devine “unicorn”
scris 26 apr 2018

Start-up-ul fintech Revolut, lansat recent și în România și care permite utilizatorilor să transfere bani în diferite valute și criptomonede, a primit o investiție de 250 milioane de dolari și devine “unicorn” la o evaluare de 1,7 miliarde dolari,  o creștere de cinci ori în ultimul an.

În finanțe, termenul “unicorn” este folosit pentru a descrie un start-up evaluat la cel puțin 1 miliard de dolari. În prezent, în lume există peste 180 de astfel de companii cu finanțare privată, 15 dintre acestea fiind evaluate la mai mult de 10 miliarde de dolari fiecare.

Start-up-ul a ridicat o rundă C de investiție din partea DST Global, ajungând astfel la investiții totale de 340 milioane dolari în cei 3 ani de la lansare. Revolut va utiliza finanțarea obținută pentru a se extinde la nivel global, începând cu Statele Unite, Canada, Singapore, Hong Kong și Australia în 2018. 

Start-up-ul a mai obținut finanțări de la Index Ventures sau Ribbit Capital.

FOTO Dedeman renunță temporar la casca de protecție din logo-ul companiei CITEȘTE ȘI FOTO Dedeman renunță temporar la casca de protecție din logo-ul companiei

Revolut procesează în prezent peste 1,8 milioane de dolari lunar și achiziționează zilnic între 6.000 și 8.000 de noi utilizatori. Compania are în prezent două milioane de clienți și vrea să ajungă la 100 de milioane în următorii cinci ani.

În România, Revolut are în acest moment peste 25.000 de utilizatori, spun reprezentanții companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
unicorn
transfer de bani