Startup-ul românesc din domeniul tehnologiilor video iRewind, cumpărat de compania elvețiană Yoveo

Startup-ul românesc din domeniul tehnologiilor video iRewind, cumpărat de compania elvețiană Yoveo
scris 17 mar 2017

Startup-ul românesc iRewind, cu sediul în orașul elvețian Lausanne, a fost achiziționat de Yoveo, unul dintre principalii furnizori de tehnologii video din Elveția, pentru o sumă nespecificată. Antreprenorii români Bogdan Mănoiu și Mihai Nicolescu, cofondatori ai iRewind, își fac astfel exit-ul din acționariatul companiei înființate în urmă cu patru ani și cu care s-au impus pe o nouă nișă – cea a “micro momentelor video”.

Prezentă în 23 de țări, iRewind dezvoltă soluții video automatizate pentru participanții la evenimente sportive. Sistemul OnAirCamera-Smart Pole, ce permite utilizatorilor să primească, direct pe telefon, clipuri personalizate gata editate, a câștigat marele premiu la Salonul Internațional de Inventică de la Geneva în 2014.

”Am fondat iRewind cu ideea că momentele video pe care le capturăm aduc fericire ce poate fi împărtășită”, spune Mănoiu.

Cehii de la Fortuna Entertainment Group își dezvoltă în forță afacerile pe piața românească: după achiziții rapide de firme, devin sponsori ai echipei naționale de fotbal CITEȘTE ȘI Cehii de la Fortuna Entertainment Group își dezvoltă în forță afacerile pe piața românească: după achiziții rapide de firme, devin sponsori ai echipei naționale de fotbal

Achiziția iRewind va permite Yoveo să își consolideze prezența pe segmentul de micro momente video, pe care startup-ul românesc a reușit să se impună într-un timp scurt, potrivit lui Marco Demont, cofondator al Yoveo. Demont a cumpărat iRewind împreună cu asociatul său la Yoveo, antreprenorul Andreas Herren.

Departamentul technologic al iRewind, condus de Mihai Nicolescu, va continua să opereze din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
irewind
yoveo
solutii video
micro momente
preluare
bogdan manoiu
mihai nicolescu