SUA își consolidează poziția de cel mai mare exportator de arme din lume

SUA își consolidează poziția de cel mai mare exportator de arme din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2020

Statele Unite au furnizat mai mult de o treime din arme la nivel global în ultimii cinci ani, consolidându-și poziția de cel mai mare vânzător din lume la acest capitol, relevă luni Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace (SIPRI), cu sediul la Stockholm, potrivit DPA și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volumul global de transferuri de arme a crescut cu aproape 6% în perioada 2015-2019, comparativ cu 2010-2014, arată SIPRI în cel mai recent raport al său privind transferurile de arme în lume, scrie Agerpres.

Ovidiu Șandor caută teren pentru următorul proiect imobiliar, după ce a vândut The Office fraților Pavăl de la Dedeman. „Investițiile din România nu ar trebui să depindă doar de marii jucători internaționali.“ CITEȘTE ȘI Ovidiu Șandor caută teren pentru următorul proiect imobiliar, după ce a vândut The Office fraților Pavăl de la Dedeman. „Investițiile din România nu ar trebui să depindă doar de marii jucători internaționali.“

În perioada analizată, SUA au asigurat 36% din exporturile de arme și au vândut arme unui număr de 96 de țări. Arabia Saudită a rămas cel mai mare importator, cu 12% din totalul importurilor la nivel global.

Rusia, al doilea cel mai mare exportator de arme, cu o cincime din livrările la nivel mondial, a vândut arme unui număr de 47 de țări. Peste jumătate din exporturile Rusiei au ajuns în India, China și Algeria.

Franța a fost al treilea cel mai mare exportator, cu aproape 8%, și a înregistrat cel mai ridicat nivel de exporturi al său de după 1990 în urma unor acorduri extinse cu Egipt, Qatar și India, a precizat SIPRI.

Germania și China se numără de asemenea printre primii cinci exportatori. Aceste prime cinci țări au asigurat 76% din exporturile globale de arme.

viewscnt
Afla mai multe despre
sipri
arme
sua