Tavex se extinde în plan local și deschide un birou în Cluj-Napoca. Interes foarte mare pentru aur de investiții în Cluj

Tavex se extinde în plan local și deschide un birou în Cluj-Napoca. Interes foarte mare pentru aur de investiții în Cluj
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2023

Compania estonă Tavid, cu activitate în segmentul aur de investiții și intrată pe piața din România la finalul anului 2019, sub numele Tavex, deschide un birou în Cluj-Napoca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia vine ca urmare a interesului foarte mare pentru aur de investiții din județul Cluj, unde anul trecut s-a înregistrat peste 5% din totalul comenzilor de aur de investiții primite de Tavex România. În plus, compania estonă intenționează ca, până la finalul anului, să își extindă echipa și operațiunile în mai multe orașe mari din țară.

Tranzacție - Marcos Provit, cu farmacii sub brandul Evofarm și având în spate CVI, preia 22 de farmacii CITEȘTE ȘI Tranzacție - Marcos Provit, cu farmacii sub brandul Evofarm și având în spate CVI, preia 22 de farmacii

La finalul lui 2022, cifra de afaceri a companiei Tavex a atins 22 milioane de euro. De asemenea, cererea de aur de investiții în România a crescut anul trecut cu 175% comparativ cu 2021, iar numărul clienților cu 80%.

În topul celor mai comercializate produse din portofoliul Tavex se numără lingourile din aur (de la 10 gr până la 100 grame) și monedele din aur.

Biroul Tavex din Cluj-Napoca va cuprinde un număr de 3 consultanți. „Raportat la momentul intrării Tavex pe piața din România, interesul românilor față de investițiile în aur fizic a crescut considerabil, numărul clienților crescând cu 80% în 2022 față de anul precedent, ajungând la 6.000 clienti unici. Iar peste 5% dintre comenzile de aur de investiții au provenit de la investitori din județul Cluj și, din acest motiv, am decis să deschidem și un birou fizic în Cluj-Napoca”, spune Dimo Stefanov, country manager Tavex România.

Compania are în vedere extinderea în Iași și Timișoara, Constanța și Brașov, precum și angajarea unui număr de 30 consultanți până la final de an, consultanți care să întregească echipa Tavex România.

VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani CITEȘTE ȘI VIDEO Record - Un startup abia lansat strânge 113 milioane dolari. În spate sunt ex-angajați Meta și Google, foști colegi de școală, dar și un CEO care a condus Google 16 ani

Totodată, tendința ascendentă înregistrată în 2022 se va păstra și anul acesta,  Tavex România mizând pe o cifră de afaceri de peste 30 milioane de euro și o cantitate de 600 kilograme de aur de investiții vândut pe piața din România. În 2022, s-au comercializat 400 kilograme de aur, cu 175% mai mult decât în 2021. La nivel de grup, s-au comercializat peste 11 tone de aur în 2022 și pentru 2023 estimarea depășește 13 tone de aur de investiții.

Tavex Group a fondat în 1991, în Estonia, și s-a impus în Europa de Nord drept lider pe piața investițiilor în metale prețioase și schimburi valutare, deservind circa 2 milioane de clienți anual. Prin intermediul webshop-ului, Tavex este disponibil pentru tranzacții cu aur fizic, livrând în toată țara.

În România, compania a intrat pe piață la finalul anului 2019 și are, în prezent, trei birouri în București și o echipă de 30 angajați. La nivel internațional, grupul Tavex este prezent în 10 țări și are o echipă de peste 250 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
tavex