Ted Sarandos, desemnat co-CEO al Netflix alături de Reed Hastings

Ted Sarandos, desemnat co-CEO al Netflix alături de Reed Hastings
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2020

Ted Sarandos, șeful pe partea de conținut al Netflix a fost numit co-CEO alături de cofondatorul Reed Hastings, a anunțat serviciul de streaming.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sarandos, în vârstă de 55 de ani, care s-a alăturat companiei în 2000, va contiua să ocupe funcția de Chief Content Officer (CCO) și a fost ales să facă parte și din comitetul director al Netflix, arată news.ro.

„Ted a fost partenerul meu timp de decenii”, a spus Hastings în anunțul numirii lui. „Această schimbare face formal ceea ce era deja informal - faptul că Ted și cu mine împărțim conducerea Netflix”.

FOTO Amazon lansează coșul de cumpărături care elimină cozile la casă CITEȘTE ȘI FOTO Amazon lansează coșul de cumpărături care elimină cozile la casă

O altă schimbare la nivelul conducerii o reprezintă numirea lui Greg Peters în funcția de Chief Operating Officer (COO), pe lângă postul lui de șef de produs.

Hastings a mai precizat în anunțul publicat joi că modificările „sunt parte a unui lung proces de planificare a succesiunii”, sugerând astfel că el s-ar putea retrage la un moment dat. În același timp, șeful Netflix în vârstă de 59 de ani a scris că este „încântat” să fie alături de Netflix în următorul deceniu.

De cealaltă parte, Sarandos l-a numit pe Hastings „un model incredibil și o sursă de inspirație”.

În 2019, câștigul total al lui Ted Sarandos a fost de 34,7 milioane de dolari, iar pachetul de plată al lui Reed Hastings a fost de 38,6 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
sarandos
netflix