Tranzacție: Knauf Insulation cumpără fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat

Tranzacție: Knauf Insulation cumpără fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat
scris 26 ian 2022

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, parte a grupului german Knauf, preia fabrica de vată minerală de sticlă Gecsat din Târnăveni, județul Mureș. Achiziționarea fabricii are ca scop susținerea livrărilor către clienții Knauf Insulation din piețele, în continuă creștere, din România, Europa de Est și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

„Achiziția fabricii din România va sprijini obiectivele de creștere ale Knauf Insulation și va oferi o capacitate suplimentară pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru soluțiile noastre de izolare în regiune”, spune Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia, membru al Comitetului de management al Grupului Knauf.

CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa

„Knauf Insulation intenționează să investească în tehnologii de ultimă oră și să modernizeze fabrica din România prin alinierea proceselor de fabricație la standardele noastre, asigurând soluții de cea mai înaltă calitate pentru clienții noștri, oferind în același timp cele mai sigure condiții de lucru posibile pentru angajați, dar și cele mai înalte standarde de responsabilitate ecologică, în conformitate cu angajamentul nostru Pentru o lume mai bună”, a completat Dominique Bossan.

„Fiind o afacere de familie, cu Menschlichkeit (Umanitate) drept una dintre valorile noastre de bază, este foarte important pentru noi să fim un bun angajator, dar și un exemplu bun pentru comunitățile locale în care activăm. În fiecare etapă a procesului de achiziție și de modernizare a  fabricii, Knauf Insulation va lucra îndeaproape cu echipele din fabrică, comunitatea locală și autoritățile”, a declarat Adrian Garofeanu, Director General Knauf Insulation România și Bulgaria.

Knauf Insulation face parte din Grupul Knauf, care are aproximativ 35.000 de angajați în întreaga lume, cu circa 250 de fabrici în peste 90 de țări și vânzări de 10 miliarde de euro în anul 2020. Grupul Knauf a fost fondat în 1932 și rămâne o companie independentă de familie.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith).

Gecsat este un producător local de vată minerală din sticlă din România, cu capital integral privat, 100% românesc. Fondată în 1918 la Târnăveni, cu o istorie de peste 100 de ani, fabrica a fost de-a lungul timpului specializată în producerea diverselor articole de sticlă. Având în vedere importanța izolației termice și a eficienței energetice a clădirilor, în anul 2007 Gecsat a investit într-o linie de producție a vatei minerale de sticlă.

viewscnt
Afla mai multe despre
knauf insulation
gecsat
vată minerală de sticlă