Tranzacție: Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului

Tranzacție: Lidl cumpără din nou teren de la cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 mar 2019

Retailerul german Lidl va cumpăra din nou teren de la unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din vestul României, Alexandru Bercea, semnând deja un act în acest sens cu Imotrust Arad, cel mai mare dezvoltator industrial din zona de vest a României. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imotrust Arad face parte din grupul Imotrust al lui Alexandru Bercea.

Tranzacția vizează un teren de peste 13.700 metri pătrați din județul Arad.

La începutul anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro, Lidl a cumpărat un teren în Oradea de la dezvoltatorul imobiliar Arcvia Minerva din Arad, deținut de Imotrust Partners Management din grupul Imotrust, tranzacție de aproape 2 milioane de euro.

Arcvia Minerva este fosta fabrică de textila Asco din Bacău, cumpărată în 2008 de către Imotrust Arad pentru 6,1 milioane de euro, într-un moment în care terenurile fabricii valorau circa 12 milioane de euro.

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Ulterior, în 2010, Arcvia Minerva s-a reprofilat în dezvoltator imobiliar, fiind implicat în proiecte precum ansamblul rezidențial Via Romana și construcția unei hale industriale pentru compania americană Panduit, producător de echipamente IT, ambele proiecte în Arad.

Alexandru Bercea, creditat cu o avere de peste 40 milioane euro, este considerat cel mai mare dezvoltator de locuințe din afara Bucureștiului, deținând companiile Alber Holding și Imotrust.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

Lidl a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
teren
lidl
imotrust
bercea