Tranzacție: Proprietarul hotelului Radisson din București preia dezvoltatorul imobiliar ungar TriGranit, cu operațiuni în România. Proprietarul, miliardarul Sandor Demjan, a decedat

Tranzacție: Proprietarul hotelului Radisson din București preia dezvoltatorul imobiliar ungar TriGranit, cu operațiuni în România. Proprietarul, miliardarul Sandor Demjan, a decedat
scris 21 iun 2018

Revetas, noul proprietar al hotelului Radisson Blu din București, a preluat, în parteneriat cu mai multe fonduri administrate de Goldman Sachs Asset Management, dezvoltatorul imobiliar ungar TriGranit, prezent și în România, de la grupul TPG Real Estate. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

TriGranit a dezvoltat în România centrul comercial Polus Center Cluj, vândut în 2006 pentru prețul record de 220 milioane de euro către Immoeast, actualul Immofinanz, și a intrat într-un parteneriat public privat cu autoritățile din București pentru dezvoltarea proiectului imobiliar Esplanada, din centrul Bucureștiului, unde acum se discută despre constuirea cartierului Justiției.

TriGranit deține în Europa Centrală și de Est active cu o suprafață de peste 173.000 metri pătrați, evaluate la 450 de milioane de euro. Cele mai importante proiecte sunt în Ungaria și Polonia. Grupul a fost controlat de miliardarul Sandor Demjan, care a decedat însă în primăvara acestui an, la vârsta de 74 de ani.

EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

Calculul Revetas este că achiziția TriGranit reprezintă oportunitatea de a realiza în viitor dezvoltări imobiliare importante în orașele universitare din Europa Centrală și de Est, combinând experiența atât a Revetas în regiune, cât și a TriGranit ca dezvoltator.

Revetas a preluat la sfârșitul anului trecut complexul hotelier Radisson din București, printr-un parteneriat cu Cerberus Capital Management, în cea mai mare tranzacție cu o proprietate hotelieră realizată vreodată în România. De asemenea, compania deține în București centrul comercial Vitantis din zona Vitan.

EXCLUSIV Un nou jucător: Marius Pandel, acționar al Christian Tour, a intrat pe piața imobiliară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un nou jucător: Marius Pandel, acționar al Christian Tour, a intrat pe piața imobiliară

Revetas este o companie de investiții în imobiliare cu focus pe Europa Centrală și de Est, fiind fondată în 2012.

Fondurile prin care Goldman Sachs Asset Management a intrat în tranzacție au o prezență de 20 ani, perioadă în care au investit 27 miliarde de euro. Goldman Sachs este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
trigranit
revetas
tpg real estate
tranzactie