Tranzacție - Una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume intră în acționariatul casei românești Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, care a lansat-o pe INNA

Tranzacție - Una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume intră în acționariatul casei românești Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, care a lansat-o pe INNA

Foto colaj Global Records

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 iul 2024

Compania franceză Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume, a cumpărat 25% din casa de discuri românească Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa de Est, un business anual de  peste 100 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Believe este listată la Euronext Paris.

VIDEO PepsiCo transformă fabrica din Popești-Leordeni într-un hub de producție european, investiție de 100 milioane dolari. Au fost chemați atât Ciolacu, cât și ambasadoarea SUA CITEȘTE ȘI VIDEO PepsiCo transformă fabrica din Popești-Leordeni într-un hub de producție european, investiție de 100 milioane dolari. Au fost chemați atât Ciolacu, cât și ambasadoarea SUA

Compania operează în peste 50 de țări, cu circa 2.000 de angajați, și a reprezentat de-a lungul timpului circa 1,3 milioane de artiști, având venituri anuale de circa 1 miliard euro.

Calculul este că tranzacția va accelera și mai mult creșterea Global Records și îi va permite să devină un lider global.

Profit.ro a anunțat recent că Global Records, fondată de constănțeanul Ștefan Lucian Gîtiță în 2008, a cumpărat integral editorul de muzică independent american Honua Music, lansat în 2011, în Los Angeles, de Ron Moss, un veteran al industriei, și de compozitorul Andreas Schuller, nominalizat de mai multe ori pentru premiile Grammy.

Global Records, cu sediul în București, a investit anterior în compania americană prin preluarea unei participații de 10%, dar acum a achiziționat integral compania, cu care colabora de mult timp, relevă datele analizate de Profit.ro.

Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi CITEȘTE ȘI Proprietarul Mega Image a decis să mizeze pe inteligența artificială pentru a-și majora câștigurile. Mesaj către clienți - Vor migra de la cardurile fizice. Nou calcul legat și de preluarea Profi

Ca urmare a tranzacției, Global Records anticipează pentru acest an venituri de 54 de milioane de dolari și, conform MBW, țintește o extindere semnificativă în SUA pe parcursul a 5-10 ani.

Anul trecut, Global a înregistrat afaceri de 136,8 milioane lei și un profit net de 13 milioane lei, cu 82 angajați.

CONFIRMARE Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de interioare auto din piele, cu o istorie de 150 de ani, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție surpriză: Unul dintre cei mai mari producători de interioare auto din piele, cu o istorie de 150 de ani, intră în România

Prima vedetă lansată de Global Records a fost INNA, care a intrat în Top 10 al albumelor din Marea Britanie și SUA, devenind cel mai de succes artist din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa din ultimii zece ani.

La acest moment, casa de discuri are un portofoliu format din peste 30 de artiști și 45 de compozitori, un catalog de circa 5.500 de cântece și înregistrări combinate, 13 studiouri de înregistrare, o companie de producție video, o agenție de evenimente și firma Global Talent United, prezentată drept cea mai mare agenție de marketing online din Europa Centrală și de Est, cu peste 150 de vedete online.

Are și divizii în Polonia, Rusia, Turcia și, de puțin timp, Germania.

Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. \ CITEȘTE ȘI Mici românești, lansați la New York, pe Broadway. "Practic, vom închide Broadway pentru o zi."

Pe lângă lista sa de artiști, Global Records găzduiește producători și compozitori care au lucrat la piese pentru superstaruri internaționale precum Selena Gomez, Alicia Keys, Nicki Minaj, Nick Jonas și Akon, colaborând cu Warner Music Group. Pe plan local găzduiește artiști precum Alina Eremia, Antonia, Carla's Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, 5GANG.

La rândul său, editorul american cumpărat acum de români a lucrat cu artiști precum Justin Bieber, Celine Dion, Dua Lipa, Jason Derulo, Pitbull, Jessie J și Zedd. Astăzi lucrează, printre alții, cu Katy Perry, Kylie Minogue, Demi Lovato.

O nouă companie ucraineană investește în România. Cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, fondat acum 129 de ani CITEȘTE ȘI O nouă companie ucraineană investește în România. Cel mai mare producător de medicamente derivate din plasmă din Europa de Est, fondat acum 129 de ani

Înainte de a fonda Honua Music, Ron Moss a fost 18 ani vicepreședinte executiv al Rondor Music, lucrând la cataloagele muzicale ale lui Isaac Hayes, Al Green, Steve Cropper și Brian Wilson. Rondor Music a fost achiziționat de Universal în 2011.

Tatăl lui Moss a fondat A&M Records în 1962.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa de discuri
sua
global records