Trump, urmat pe Twitter de 19% dintre utilizatorii americani ai rețelei de socializare

Trump, urmat pe Twitter de 19% dintre utilizatorii americani ai rețelei de socializare
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2019

Aproape un utilizator american de Twiter din cinci (19%) este abonat al contului oficial al președintelui Donald Trump, urmat de 62 de milioane de utilizatori pe rețeaua de socializare, potrivit unei anchete publicate luni de Pew Research Center, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Sondajul arată că peste jumătate din acești navigatori pe Internet (54%) sunt în favoarea politicii locatarului Casei Albe și a tweeturilor sale, adesea polemice, scrie News.ro.

Pew Research Center sugerează însă că influența lui Donald Trump pe Twitter, rețeaua sa de socializare predilectă, rămâne limitată, în măsură în care doar 22% dintre adulții americani dețin un cont pe această platformă.

EXCLUSIV FOTO Austriecii S+B Gruppe cumpără o proprietate celebră din fața BNR de la un investitor presat de datorii. În loc poate ridica birouri sau un hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Austriecii S+B Gruppe cumpără o proprietate celebră din fața BNR de la un investitor presat de datorii. În loc poate ridica birouri sau un hotel

Al 45-lea președinte american este, de altfel, mai puțin influent pe Twitter în rândul americanilor decât predecesorul său Barack Obama, urmat de 25% din utilizatorii de Twitter din Statele Unite (107 milioane de abonați).

Între utilizatorii rețelei de socializare, aproape trei republicani din zece este abonatul lui Trump, în timp ce în rândul democraților această proporție este de 13%.

Ancheta a fost efectuată din decembrie 2018 în iulie 2019 pe un eșantion de 2.388 de adulți americani prezenți pe Twitter și care au acceptat să-și împărtășească datele publice centrului de cercetare.

Aceste date sunt publicate în contextul în care Donald Trump se află focul unor critici cu privire la o serie de tweeturi împotriva unor alese democrate de culoare, pe care le-a îndemnat ”să se întoarcă” în țara de origine, în pofida faptului că mai multe dintre le sunt născute în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
donald trump