FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a "pus bradul" pe turnul de birouri Ana Tower

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2019

Lucrările de construcție a structurii turnului de birouri Ana Tower, dezvoltat de omul de afaceri George Copos în zona de nord a Capitalei, au fost finalizate, lucrările de ansamblu fiind în continuare programate spre finalizare în noiembrie, când clădirea va fi dată în folosință. 

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Finalizarea lucrărilor de construire a structurii au fost marcate, conform tradiției în domeniu, de o ceremonie de „Punere a Bradului pe casă”, la care au participat, între alții, reprezentanți ai dezvoltatorului (Ana Tower), finanțatorului (CEC Bank), proiectantului (Westfourth Architectures), constructorului (Strabag România) și ai primului chiriaș (PriceWaterhouseCoopers).

„În calitatea mea de dezvoltator imobiliar am fericirea de a marca, prin ceremonia PUNERII BRADULUI PE CASĂ, încheierea lucrărilor de construire a structurii clădirii Ana Tower. Rămân fidel devizei mele: „Sunt român și investesc în România!”. Aștept în continuare cu interes să aflu că autoritățile publice organizează ceremonia de Punere a Bradului pe Magistrala 6 de Metrou, care să lege Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni de Gara de Nord și să deservească noul pol de business al Capitalei”, spune Copos.

FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a

FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a

FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a

FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a

FOTO Cu jachetă de șantier și cască, George Copos a

Imobilul are 25 de etaje, plus etaj tehnic, destinate birourilor, însumând circa 43.700 mp închiriabili, din care circa 35.500 mp. corespund celor 25 de etaje, iar circa 8.200 mp. sunt alocați unei parcări cu 365 locuri subterane și supraterane.

Profit.ro a relatat recent că George Copos a primit acceptul Primăriei Sectorului 1 pentru a transforma, parțial, etajul tehnic al Ana Tower într-un spațiu de birouri premium, unde și-ar putea stabili propriul sediu. Noile tehnologii utilizate la fațadă și instalații duc spre 60 milioane de euro investiția în turnul de 110 metri din zona Expoziției.

Cum să crești o companie Românească de la 0 la 10 milioane euro - Interviu Ruben Marian - CEO UTILBEN CITEȘTE ȘI Cum să crești o companie Românească de la 0 la 10 milioane euro - Interviu Ruben Marian - CEO UTILBEN

„Parțial, etajul 25 va căpăta funcțiunea de birouri. Nu sunt multe clădiri înalte în oraș și e bine să folosim tot spațiul posibil, mai ales că și acest etaj corespunde tehnic cu normele ISU. Cel mai ușor este să facem birouri, iar cel mai dificil, restaurant. Ar putea fi sediul nostru sau al un chiriaș VIP. Curba costuri versus beneficii arată că e mai bine să faci birouri. Ana Tower rămâne cea mai înaltă clădire din Sectorul 1, cu o înălțime de 110 metri“, a declarat pentru Profit.ro Bogdan Voica, asset director în cadrul Ana Tower Offices.

Investiția este susținută de un credit de circa 46 milioane de euro accesat la CEC Bank.

Pregătiri pentru criza imobiliară: „Dacă din calcule reiese că, într-un scenariu pesimist, lucrurile nu funcționează, renunțăm“ CITEȘTE ȘI Pregătiri pentru criza imobiliară: „Dacă din calcule reiese că, într-un scenariu pesimist, lucrurile nu funcționează, renunțăm“


Încă din urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că PwC Romania este prim chiriaș al turnului de birouri, cu un contract pe 8.000 de metri pătrați. „Încă o treime din spațiu urmează să fie închiriat în iunie și va  fi împărțit între cinci companii. Printre acestea sunt companii care se mută din alte sedii și sunt unii de pe alt continent care își pregătesc intrarea în România. Până în noiembrie, avem premise să atingem un grad de închiriere de 90%“, spune Bogdan Voica.

Constructorul clădirii, compania austriacă Strabag, are ca termen de predare a lucrărilor sfârșitul lunii noiembrie, după care proprietarul va demara procesul de predare-primire, iar cel târziu în 1 martie 2020 imobilul va fi funcțional.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați belgieni, proprietarul Alinso, vrea să cumpere sau să dezvolte clădiri de birouri în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați belgieni, proprietarul Alinso, vrea să cumpere sau să dezvolte clădiri de birouri în București

Turnul de birouri a fost pregătit să fie construit din 2012 în parteneriat cu Globe Trade Centre (GTC), însă criza a schimbat planurile investitorilor, iar, în 2017, George Copos a preluat controlul integral asupra firmei dezvoltatoare a proiectului. Ana Tower este construit chiar lângă hotelul Crowne Plaza, deținut tot de Copos.

Zona Expoziției din cartierul Grivița a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC și Atenor, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
george copos
ana tower
bogdan voica
cec bank
birouri