Trump va fi audiat până la șapte ore în ianuarie, înainte de învestire, într-un conflict cu bucătarul Jose Andres

Trump va fi audiat până la șapte ore în ianuarie, înainte de învestire, într-un conflict cu bucătarul Jose Andres
scris 16 dec 2016

Președintele-ales Donald Trump va fi nevoit ca, înainte să fie învestit pe 20 ianuarie, să se așeze în banca martorilor și să fie audiat într-un conflict contractual cu celebrul maestru bucătar Jose Andres, deținătorul a două stele Michelin, scrie CNN.

Judecătoarea Jennifer A. Di Toro de la Curtea Superioară din Washington a hotărât ca Trump să susțină o depoziție la New York în prima săptămână din ianuarie, o procedură care ar putea să dureze până la șapte ore, arată news.ro.

Miliardarul l-a dat în judecată pe Andres după ce acesta s-a retras din proiectul unui restaurant într-un hotel de lux al magnatului în Washington.

Andres a declarat că a renunțat la proiect după ce Trump a făcut declarații defăimătoare despre mexicani în timpul campaniei prezidențiale.

FOTO&VIDEO Trump Tower din New York, unde noul președinte SUA încă lucrează, a fost baricadat de NYPD, angajații nu mai pot folosi liftul cum vor CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Trump Tower din New York, unde noul președinte SUA încă lucrează, a fost baricadat de NYPD, angajații nu mai pot folosi liftul cum vor

Avocații magnatului au acceptat anterior ca acesta să depună mărturie la New York, însă au încercat să limiteze durata și amploarea interogatoriului, argumentând că ”domnul Trump nu este un martor oarecare; el este Președinte-ales (...) Nu este o exagerare că este extrem de ocupat cu chestiuni de o importanță publică semnificativă”.

Însă Di Toro a rămas neclintită și a decis miercuri că o limitare a examinării lui Trump ar produce prejudicii dreptului echipei apărării de a pregăti cazul în vederea procesului, iar ”declarațiile însele ale domnului Trump se află în centrul” pretențiilor părților.

Echipa de tranziție a lui Trump nu a răspuns unei solicitări CNN de a comenta, iar avocatul său de la cabinetul Seyfarth Shaw LLP din Chicago nu a avut niciun comentariu de făcut.

Andres a sugerat cu o zi înainte ca părțile să renunțe la proces și să doneze banii unei organizații a veteranilor.

”Mr. @realDonaldTrump putem să punem capăt proceselor și să donăm $ către un ONG al veteranilor ca să sărbătorim? De ce să continuăm să ne dăm în judecată? Să câștigăm amândoi”, a scris maestrul bucătarul într-un tweet.

Andres părea pregătit miercuri să-și mențină oferta.

”(Noi) am propus să ne rezolvăm disputa, să contribuim amândoi la (o asociație de) binefacere și să câștigăm amândoi. Eu cred că e o afacere bună. Dacă domnul Trump nu este de acord, noi suntem pregătiți să ne continuăm procedura în instanțe”, a declarat Andres, citat într-un comunicat, pentru CNN.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
bucatar