Accesul pe insula Komodo din Indonezia ar putea fi restricționat pentru protejarea dragonilor

Accesul pe insula Komodo din Indonezia ar putea fi restricționat pentru protejarea dragonilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2019

Indonezia ar putea restricționa temporar accesul pe insula Komodo unde trăiesc șopârlele carnivore uriașe - renumiții dragoni Komodo - pentru a face față problemelor cauzate de numărul din ce în ce mai mare de turiști și traficului de animale, a indicat joi agenția locală de turism, citată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura de restricționare a accesului luată în calcul de autoritățile locale, care ar debuta în anul 2020, depinde însă de unda verde primită de la Guvern și nu va viza insulele vecine din estul Indoneziei unde pot fi văzuți de asemenea acești varani, cei mai mari din lume, scrie Agerpres.

VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul CITEȘTE ȘI VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul

Aproximativ 10.000 de turiști vizitează în fiecare lună grupul de insule din Parcul Național Komodo, singurul loc în care dragonii Komodo pot fi observați în habitatul natural.

Insula Komodo găzduiește aproximativ 2.300 de dragoni, animale care pot atinge până la trei metri lungime. Adulții cântăresc între 70 și 90 de kilograme.

viewscnt
Afla mai multe despre
komodo
indonezia
dragoni