Noii proprietari ai complexului hotelier Radisson Blu din București cer despăgubiri de 3 milioane euro de la fostul proprietar

Noii proprietari ai complexului hotelier Radisson Blu din București cer despăgubiri de 3 milioane euro de la fostul proprietar
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 apr 2019

Noii proprietari ai complexului hotelier Radisson Blu din Capitală, fondurile de investiții Revetas Capital Advisors și Cerberus Capital Management, au cerut despăgubiri de 3 milioane de euro de la fostul proprietar, compania israeliană Elbit Imaging, acuzând o presupusă încălcare a garanțiilor stipulate în contractul de vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finele anului 2017, Revetas și Cerberus au achiziționat participația de aproximativ 98,2% deținută de Elbit la operatorul complexului Radisson Blu, tranzacție anunțată în premieră de Profit.ro. Cele două fonduri au plătit 169,2 milioane de euro în schimbul complexului hotelier, cea mai mare tranzacție de pe piața românească de profil.

În cadrul acordului, israelienii de la Elbit au convenit acordarea unui împrumut de aproximativ 8 milioane de euro în numele operatorului complexului către cei doi cumpărători, împrumut menit să acționeze ca garanție pentru obligațiile ce reveneau operatorului după încheierea tranzacției. Împrumutul a fost acordat pe o perioadă de trei ani, cu o dobândă de 5% pe an.

SURPRIZĂ România a devenit mai importantă decât Cehia pentru CA Immo: Valoarea portofoliului său de proprietăți românești a crescut cu aproape 50% anul trecut CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ România a devenit mai importantă decât Cehia pentru CA Immo: Valoarea portofoliului său de proprietăți românești a crescut cu aproape 50% anul trecut

Elbit a primit însă acum o notificare din partea cumpărătorilor, în care aceștia susțin că sunt îndreptățiți la plata unor despăgubiri de aproximativ 3 milioane de euro, “din cauza unei presupuse încălcări a anumitor garanții incluse în acordul de vânzare”.

“După o examinare preliminară a notificării, compania consideră că pretențiile de garanție sunt nejustificate și intenționează să le conteste cu tărie”, este însă poziția Elbit.

Elbit Imaging (anterior Elbit Medical Imaging) a intrat pe piața românescă la începutul anilor 2000, prin achiziția fostului hotel București, cel mai mare din Capitală în regimul comunist. Sub emblema Radisson, hotelul a fost deschis în 2003, după o investiție de 70 de milioane de euro.

Pe lângă participația la Radisson Blu, Elbit deține aproximativ 45% din acțiunile dezvoltarorului imobiliar Plaza Centers, proprietarul proiectului Casa Radio. Recent, compania israeliană a decis să își transfere acțiunile la Plaza Centers unui administrator extern și a anunțat că ne se mai consideră principalul acționar al companiei imobiliare.

Ulterior, Plaza Centers, aflată în reorganizare, a convenit să își vândă participația la Casa Radio către AFI Europe, într-o tranzacție evaluată la 60 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
elbit imaging
radisson blu
revetas capital
cerberus capital management
despagubiri
pretentii
acord vanzare