Agenția de turism Eturia țintește afaceri de 11 milioane euro. Destinațiile exotice sunt în topul preferințelor românilor. Cât costă un sejur de 8 zile și care a fost cea mai scumpă vacanță

Agenția de turism Eturia țintește afaceri de 11 milioane euro. Destinațiile exotice sunt în topul preferințelor românilor. Cât costă un sejur de 8 zile și care a fost cea mai scumpă vacanță

Echipa Eturia

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Agenția de turism Eturia a înregistrat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 8 milioane de euro, cu 37% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția a pornit, în urmă cu 10 ani, cu 2 angajați, iar anul acesta a ajuns la 50 angajați, în București, Piatra Neamț, Cluj-Napoca.

„Pentru anul 2017 estimăm o cifră de afaceri de 11 milioane de euro axată atât pe creșterea în volum a vacanțelor vândute, dar și pe creșterea adusă de biroul nostru regional deschis recent la Cluj. În primul trimestru al anului 2017, versus aceeași perioadă a anului trecut, am înregistrat o creștere de 37% a cifrei de afaceri. Încă de la înființarea Eturia, în anul 2007, am avut creșteri anuale de două cifre”, a declarat Sorin Stoica, co-proprietar Eturia.

INS confirmă că economia României a crescut cu 5,7% în primul trimestru. Sectorul IT, serviciile, comerțul și industria au susținut creșterea PIB, însă construcțiile și sistemul financiar au scăzut CITEȘTE ȘI INS confirmă că economia României a crescut cu 5,7% în primul trimestru. Sectorul IT, serviciile, comerțul și industria au susținut creșterea PIB, însă construcțiile și sistemul financiar au scăzut

Eturia vinde anual în jur de 2.000 de vacanțe, iar cele mai solicitate rămân destinațiile de plajă precum Thailanda, Maldive, Cuba și Republica Dominicană. Majoritatea turiștilor români care aleg să călătorească prin intermediul Eturia rezervă vacanțe în destinații exotice, însă în ultimii doi ani s-au înregistrat creșteri de peste 50% pentru destinații de top precum SUA și Japonia. Românii preferă pachetele all inclusive și resorturile dotate cu facilități complete care să le asigure confortul de care au nevoie în timpul sejurului.

Bugetul mediu alocat unui sejur de 8 zile variază între 1.500 și 2.500 euro/persoană.

Cea mai scumpă vacanță vândută în decursul acestor ani a fost un circuit de o lună în Australia, Noua Zeelandă și Bali pentru o familie de 4 persoane. Vacanța în valoare de 70.000 euro a inclus zboruri de linie, transferuri, cazare și tururi.

viewscnt
Afla mai multe despre
eturia
sorin stoica