Amsterdam nu va mai permite fumatul de marijuana în spațiile publice

Amsterdam nu va mai permite fumatul de marijuana în spațiile publice
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2023

Fumatul țigărilor cu marijuana nu va mai fi permis în spațiile publice din zonele istorice ale orașului Amsterdam începând cu jumătatea lunii mai 2023, în contextul unor noi reglementări adoptate de oficialii olandezi pentru a contracara efectele negative ale turismului de masă, informează DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit altor măsuri care vor intra în vigoare ulterior, restaurantele trebuie să închidă mai devreme, iar lucrătorii sexuali din Cartierul Roșu să-și încheie activitatea mai devreme, potrivit unui anunț al municipalității locale, scrie Hotnews.ro.

Număr record de turiști în stațiunile de schi din Bulgaria, în pofida prețurilor mari din restaurante CITEȘTE ȘI Număr record de turiști în stațiunile de schi din Bulgaria, în pofida prețurilor mari din restaurante

Măsurile au drept scop sporirea siguranței și a confortului rezidenților acestui cartier, se mai spune în acel anunț, care menționează că, pe timpul nopții, atmosfera poate fi uneori ''foarte sumbră''.

Rezidenții au reclamat de-a lungul anilor consumul de alcool în exces, gălăgia și fumatul de țigări cu marijuana. Turiștii atrag de asemenea traficanți de droguri care sporesc infracționalitatea și pericolele de pe străzi, a precizat municipalitatea olandeză.

Una dintre principalele atracții turistice în Amsterdam sunt cafenelele în care turiștii pot cumpăra mici cantități de hașiș și marijuana. Oficialii municipali analizează posibilitatea de a limita vânzările din cafenele la intervalul orar 16:00-01:00.

Noile reguli fac parte dintr-un set de măsuri mai ample care vizează protejarea localnicilor, alte reglementări ulterioare urmând să interzică localurilor să mai primească clienți după ora 01:00.

Lucrătorii sexuali trebuie să-și încheie activitatea până la ora 03:00 și nu la ora 06:00 ca până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
marijuana