Analiză momondo: Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă

Analiză momondo: Românii călătoresc cu aproape 50% mai ieftin în vacanțele de toamnă
scris 2 sep 2019

Numită și „vara indiană” sau „sezonul de catifea”, perioada care tocmai a început vine cu reduceri de prețuri considerabile pentru biletele de avion sau rezervări hoteliere.  

Potrivit unei analize momondo.ro, cea mai mare diferență de preț pentru zborurile cu plecare din România se regăsește în rutele către Marea Britanie: Prețul mediu al zborurilor către Regatul Unit în lunile de toamnă este mai mic cu 47% față de prețul mediu pentru lunile iunie-august. O scădere importantă se remarcă și în zborurile către Franța, prețurile medii devenind cu 43% mai mici decât cele din timpul verii.

O bibliotecă din Helsinki, nevoită să își lărgească ușile de acces CITEȘTE ȘI O bibliotecă din Helsinki, nevoită să își lărgească ușile de acces

Alte țări vizitate intens de români, către care prețurile medii ale zborurilor sunt reduse în lunile de toamnă sunt Italia (31%), Spania (29%), sau Grecia (23%).

În ceea ce privește cazarea, proprietarii unităților au pregătit tarife atrăgătoare, dar nu toate sunt mai mici decât în sezonul estival. De această dată Grecia conduce topul reducerilor dintre țările deja menționate, oferind cazări cu 34% mai ieftine în lunile de toamnă. În vestul continentului, camerele de hotel din Spania și Italia au prețuri medii cu 22% mai mici, respectiv 20%, iar cele din Franța oferă cele mai mici reduceri din top, de 4%.

Exemple concrete: un zbor Timișoara - Milano în mijlocul lunii octombrie poate fi achiziționat cu 17 euro, iar un zbor dus-întors din Cluj către New York la finalul aceleiași luni costă 419 euro, arată datele momondo.ro.

Din București se poate zbura către Roma în mijlocul lunii noiembrie cu doar 24 euro/pers (dus-întors) iar către Amman la finalul lunii cu 46 euro/pers (dus-întors).

Începând de astăzi, circulația rutieră în zona Aeroportului Otopeni va fi modificată, în urma demarării de către CFR a lucrărilor pentru calea ferată între aeroport și Gara de Nord CITEȘTE ȘI Începând de astăzi, circulația rutieră în zona Aeroportului Otopeni va fi modificată, în urma demarării de către CFR a lucrărilor pentru calea ferată între aeroport și Gara de Nord

Românii care își planifică vacanțele din timp obișnuiesc să beneficieze de prețuri mai mici, iar dacă perioada de zbor este după sezonul estival, călătoriile devin mai mult decât convenabile.

Roma este orașul cu cele mai multe căutări de zboruri pentru lunile septembrie-noiembrie, urmat de Barcelona, Paris, Phuket și Londra. Pe lângă comunitățile mari de români existente în orașele europene, mulți călători ajung aici pentru a explora locațiile bucurându-se de temperaturi plăcute pentru promenadă și de diminuarea aglomerației din timpul verii.

Destinație

Prețul mediu al zborurilor, toamna 2019,

  EUR

Reducerea față de sezonul estival

Prețul mediu al cazării, toamna 2019,

  EUR

Diferența față de sezonul estival

Roma

53

-37%

74

+3%

Barcelona

110

-24%

116

-6%

Paris

91

-44%

138

+15%

Phuket City

489

-4%

29

+23%

Londra

56

-46%

102

-10%

Atena

49

-41%

51

-30%

Milano

49

-21%

79

+7%

Luqa (Malta)

101

-20%

65

-12%

Dubai

221

-2%

35

-7%

Veneția

58

-29%

59

-24%

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete de avion
momondo.ro
roma
londra