Asociație: Stațiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate de Paște în proporție de 75%

Asociație: Stațiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate de Paște în proporție de 75%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2023

Stațiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporție de 75% cu ocazia Sărbătorilor Pascale, anumite unități turistice fiind la capacitate maximă (90-100%) iar altele la jumătate din capacitate (50-60%), a anunțat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Traficul de DN1 a fost foarte aglomerat și s-a circulat bară la bară atât în Vinerea Mare cât și în a doua zi de Paște, luni. S-au format coloane de mașini între localitățile Breaza și Comarnic pe sensul către Sinaia la urcare, și la Bușteni, Sinaia și Comarnic pe sensul de coborâre către Capitală", se menționează în comunicat.

Reguli noi într-unul dintre cele mai cunoscute orașe din Italia. Te plimbi prin localitate, dar riști să primești o amendă. Care este motivul acestei măsuri CITEȘTE ȘI Reguli noi într-unul dintre cele mai cunoscute orașe din Italia. Te plimbi prin localitate, dar riști să primești o amendă. Care este motivul acestei măsuri

Conform sursei citate, vremea a fost mai "îngăduitoare" sâmbătă pentru cei care au ales să petreacă Paștele pe Valea Prahovei, scrie Agerpres.

"Temperaturile s-au mai îmbunat și i-au făcut pe mulți să iasă la plimbare. Cele mai vizitate obiective turistice au fost Castelul Peleș din Sinaia și Palatul Cantacuzino din Bușteni. Turiștii au zăbovit la terase, iar alții au petrecut în natură pe trasee montane. Castelul Peleș, un colț de istorie care va rămâne mereu o atracție pentru călător, prin misterul și exotismul său, a fost vizitat în weekendul Paștelui de sute de persoane", se mai precizează în comunicat.

Potrivit asociației, au fost amenajate și deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta, Vâlcel, Valea Dorului 2, Floare de colț, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2. Stratul de zăpadă a fost afectat, însă, de ploaie, se mai spune în comunicat.

Totodată, Câmpina și Breaza au fost ocupate în weekendul Paștelui în proporție de 95%.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături de Consiliul Județean, consilii locale, hoteluri, agenții de turism, Camera de comerț și industrie, UPG. APDT Prahova este membru director al APT, membru activ al consiliului de brand al Romaniei, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru OMD și, de asemenea, membru fondator și vicepreședinte FAPT. 

viewscnt
Afla mai multe despre
valea prahovei
cazare