Avertizările meteo pentru Paște i-au ținut departe de pensiuni pe unii turiști

Avertizările meteo pentru Paște i-au ținut departe de pensiuni pe unii turiști
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 30 apr 2019

Gradul de ocupare a pensiunilor din țară în perioada Paștelui a fost de aproximativ 70% în acest an, însă procentul ar fi putut fi mult mai mare dacă nu ar fi fost avertizările meteo despre vijelii în toată țara, care au ținut o parte dintre turiști departe de pensiuni, spune pentru Profit.ro Marilena Stoian, președintele fondator al Asociației Naționale de Turism Rural și Ecologic (ANTREC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă în Bucovina, în zona Sibiului sau la Bran-Moeciu pensiunile au fost ocupate în proporție de 90-95%, în Apuseni, de exemplu, gradul mediu de ocupare în perioada Paștelui nu a depășit 60%. Pentru întreaga țară, gradul mediu de ocupare a pensiunilor este estimat la 70%, afirmă Marilena Stoian. Ea spune că, din acest motiv, numărul turiștilor în pensiuni nu a crescut față de anul trecut, însă mulți dintre cei care au venit au stat mai mult, pentru că au legat Paștele de 1 Mai.

FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari

"Ar fi venit mai mulți turiști dacă n-ar fi apărut, cu o săptămână înainte de Paște, date alarmiste despre coduri și vijelii în întreaga țară. În multe zone din țară, vremea de Paște a fost relativ bună", adaugă reprezentanta ANTREC.

Ea susține că aceste avertizări i-au speriat pe mulți potențiali turiști, care tocmai pentru a vedea cum va fi vremea și-au amânat achiziția vacanței pentru săptamâna dinaintea Paștelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensiuni
turisti
paste
vreme