Avertizările meteo pentru Paște i-au ținut departe de pensiuni pe unii turiști

Avertizările meteo pentru Paște i-au ținut departe de pensiuni pe unii turiști
scris 30 apr 2019

Gradul de ocupare a pensiunilor din țară în perioada Paștelui a fost de aproximativ 70% în acest an, însă procentul ar fi putut fi mult mai mare dacă nu ar fi fost avertizările meteo despre vijelii în toată țara, care au ținut o parte dintre turiști departe de pensiuni, spune pentru Profit.ro Marilena Stoian, președintele fondator al Asociației Naționale de Turism Rural și Ecologic (ANTREC).

Dacă în Bucovina, în zona Sibiului sau la Bran-Moeciu pensiunile au fost ocupate în proporție de 90-95%, în Apuseni, de exemplu, gradul mediu de ocupare în perioada Paștelui nu a depășit 60%. Pentru întreaga țară, gradul mediu de ocupare a pensiunilor este estimat la 70%, afirmă Marilena Stoian. Ea spune că, din acest motiv, numărul turiștilor în pensiuni nu a crescut față de anul trecut, însă mulți dintre cei care au venit au stat mai mult, pentru că au legat Paștele de 1 Mai.

FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai lungă călătorie din lume cu un automobil electric. Până în Australia curentul a costat doar 300 de dolari

"Ar fi venit mai mulți turiști dacă n-ar fi apărut, cu o săptămână înainte de Paște, date alarmiste despre coduri și vijelii în întreaga țară. În multe zone din țară, vremea de Paște a fost relativ bună", adaugă reprezentanta ANTREC.

Ea susține că aceste avertizări i-au speriat pe mulți potențiali turiști, care tocmai pentru a vedea cum va fi vremea și-au amânat achiziția vacanței pentru săptamâna dinaintea Paștelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensiuni
turisti
paste
vreme