Banatul ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană în 2027

Banatul ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană în 2027
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

După Capitala Europeană a Culturii, județul Timiș și întreg Banatul ar putea deveni Regiune Gastronomică Europeană. Anunțul a fost făcut de Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, relatează Opinia Timișoarei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Dorim să ne depunem candidatura pentru ca în 2027, Timișul și Banatul să devină Capitala Gastronomică Europeană”, a declarat Alin Nica.

ANUNȚ Semnătură digitală calificată gratuită pentru fiecare român CITEȘTE ȘI ANUNȚ Semnătură digitală calificată gratuită pentru fiecare român

În anul 2019, județul Sibiu a purtat titlul de Regiune Gastronomică Europeană.

Programul Regiune Gastronomică Europeană este o platformă creată de Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT), o entitate formată din specialiști din domeniu (nu are nicio legătură cu Uniunea Europeană).

Scopul programului este acela de a pune în valoare identitatea culturală și gastronomică a fiecărei regiuni (și de a conștientiza valoarea acestui patrimoniu), de a susține obiceiurile care stau la baza hrănitului sănătos, de a pune împreună ruralul cu urbanul, totodată de a încuraja practicile de sustenabilitate, educația și de a stimula inovația și creativitatea în bucătărie (plecând de la tradițiile zonei, cu rădăcini în istorie).

viewscnt
Afla mai multe despre
banat
regiune gastronomică