Booking.com dă înapoi ajutoarele primite în pandemie, după un scandal generat de bonusurile șefilor

Booking.com dă înapoi ajutoarele primite în pandemie, după un scandal generat de bonusurile șefilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2021

Platforma de rezervări de spații de cazare online Booking.com a anunțat că va rambursa Guvernului olandez ajutoarele, în valoare de 60 de milioane de euro, de care a beneficiat în perioada pandemiei, după scandalul provocat de dezvăluirile conform cărora directorii companiei și-au acordat bonusuri, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deputații olandezi și-au exprimat zilele trecute nemulțumirea după dezvăluirile cotidianului NRC, conform cărora, anul trecut, Booking.com a acordat bonusuri în valoare de peste 28 de milioane de euro directorilor companiei. Aceasta, în condițiile în care platforma a beneficiat de subvenții guvernamentale care să îi permită să își plătească în continuarea cheltuielile salariale, în pofida unei scăderi semnificative a cifrei de afaceri, în contextul pandemiei de Covid-19, arată Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

"Am auzit dezbaterea care a avut loc în societatea olandeză în ultimele zile, am luat-o în serios și suntem conștienți de sensibilitatea subiectului. Chestiunea dacă vom rambursa subvențiile a fost întotdeauna pe masa discuțiilor, însă am dorit să abordăm acest subiect în momentul în care am fi intrat într-o perioadă financiară mai stabilă", a informat un purtător de cuvânt de la Booking.com.

În luna august a anului trecut, Booking.com a anunțat că se va despărți de un sfert din cei aproximativ 17.500 de salariați, pe fondul pandemiei. În urma unor programe de restructurare, care s-au finalizat la începutul acestui an, compania susține că operează într-un mediu cu un grad ridicat de incertitudine, cu pierderi de peste 165 de milioane de euro în primele patru luni din 2021, se mai arată în comunicatul de presă. Cu toate acestea, compania susține că în prezent este pe calea relansării.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Înființată în 1996, platforma Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de anunțuri pe site-ul său, disponibil în 43 de limbi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
booking
pandemie