Booking.com, investigată pentru evaziune fiscală

Booking.com, investigată pentru evaziune fiscală
scris 11 iun 2021

Poliția financiară italiană investighează platforma de rezervări de spații de cazare online Booking.com, suspectată de evaziune fiscală, au confirmat oficialii din Genova.

Booking.com, cu sediul în Olanda, este suspectată că nu a plătit TVA de peste 150 milioane de euro (182 milioane de dolari) în perioada 2013 - 2019, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Booking.com a confirmat că a primit raportul autorităților italiene și intenționează să coopereze cu investigatorii.

Poliția italiană a precizat că a început în 2018 să adune dovezi privind cazarea în zona din jurul orașului Genova, capitala regiunii Liguria.

Procurorii Giancarlo Vona și Francesco Pinto au indicat că Booking.com a câștigat între 700 și 800 milioane de euro pentru aproape 900.000 de rezervări separate, care nu au fost impozitate corespunzător.

Acuzațiile cu care se confruntă acum Booking.com sunt cele mai recente în cadrul investigațiilor demarate de autoritățile din Italia în ultimele ani, inclusiv cele împotriva Google, Apple, Facebook, Amazon și principalul rival al Booking, Airbnb.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Săptămâna trecută, Booking.com a anunțat că va rambursa Guvernului olandez ajutoarele, în valoare de 60 de milioane de euro, de care a beneficiat în perioada pandemiei, după scandalul provocat de dezvăluirile conform cărora directorii companiei și-au acordat bonusuri.

Deputații olandezi și-au exprimat zilele trecute nemulțumirea după dezvăluirile cotidianului NRC, conform cărora, anul trecut, Booking.com a acordat bonusuri în valoare de peste 28 de milioane de euro directorilor companiei. Aceasta în condițiile în care platforma a beneficiat de subvenții guvernamentale care să îi permită să își plătească în continuare cheltuielile salariale, în pofida unei scăderi semnificative a cifrei de afaceri, în contextul pandemiei de Covid-19.

"Am auzit dezbaterea care a avut loc în societatea olandeză în ultimele zile, am luat-o în serios și suntem conștienți de sensibilitatea subiectului. Chestiunea dacă vom rambursa subvențiile a fost întotdeauna pe masa discuțiilor, însă am dorit să abordăm acest subiect în momentul în care am fi intrat într-o perioadă financiară mai stabilă", a informat un purtător de cuvânt de la Booking.com, într-un comunicat.

În luna august a anului trecut, Booking.com a anunțat că se va despărți de un sfert dintre cei aproximativ 17.500 de salariați, pe fondul pandemiei. În urma unor programe de restructurare, care s-au finalizat la începutul acestui an, compania susține că operează într-un mediu cu un grad ridicat de incertitudine, cu pierderi de peste 165 de milioane de euro în primele patru luni din 2021, se mai arată în comunicatul de presă. Cu toate acestea, compania susține că în prezent este pe calea relansării.

"Vom rambursa subvențiile primite", se precizează în comunicat.

Înființată în 1996, platforma Booking.com oferă aproximativ 28 de milioane de anunțuri pe site-ul său, disponibil în 43 de limbi.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking.com
evaziune fiscala
italia