Bulgaria a atras aproape 9 milioane de turiști străini în 2017, cu un sfert peste populația țării

Bulgaria a atras aproape 9 milioane de turiști străini în 2017, cu un sfert peste populația țării
scris 25 feb 2018

Bulgaria a atras, în 2017, un număr record de circa 8,9 milioane de turiști străini, în creștere cu 7,6% față de anul anterior, potrivit datelor anunțate de ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, citată de agenția de presă Novinite.

Astfel, numărul turiștilor străini care au vizitat Bulgaria a fost, anul trecut, cu circa un sfert mai mare decât populația țării, de aproximativ 7,1 milioane de persoane.

Veniturile obținute de Bulgaria de pe urma străinilor care au vizat țara au crescut și mai mult decât numărul de turiști. În 2017, turiștii străini au adus Bulgariei 6,9 miliarde de leva (circa 3,5 miliarde de euro), cu 9,3% mai mult decât în 2016. 

Grupul hotelier Orbis, care operează brandurile Sofitel, Pullman, Novotel, ibis, anunță un profit cu 20% mai mare CITEȘTE ȘI Grupul hotelier Orbis, care operează brandurile Sofitel, Pullman, Novotel, ibis, anunță un profit cu 20% mai mare

În ultimii doi ani, rata anuală de creștere a numărului de turiști din Bulgaria a fost de 12%, mult peste media la nivelul Uniunii Europene, de 7%, a adăugat Angelkova.

Potrivit ministrului citat, Bulgaria derulează două proiecte majore, menite să atragă și mai mulți turiști. Astfel, Ministerul Turismului pregătește destinații spa în 7 zone ale țării, precum și 12 destinații pentru turism viticol și culinar.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turisti
straini
turism