Călin Ile, FIHR: Deficitul forței de muncă în industria ospitalității din România este de 100.000 de posturi

Călin Ile, FIHR: Deficitul forței de muncă în industria ospitalității din România este de 100.000 de posturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2019

Deficitul de pe piața forței de muncă din industria turismului din România este de 20%, raportat la cei 500.000 de oameni care sunt deja angajați în acest domeniu, în mod direct sau indirect, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"De foarte mult timp am discutat despre problemele din industrie, iar așteptările noastre nu au fost fructificate. Industria turismului a alunecat spre alte soluții pentru a rezolva problemele forței de muncă în turism, cum ar fi importul de forță de muncă din țările non-UE. Cea mai bună variantă în care merită să investim este să susținerea sistemului educațional românesc. Drept urmare, federația noastră a găsit soluții pentru a reuși și vom rezolva parțial problema crizei de forță de muncă. În caz că nu se vor rezolva aceste probleme, perspectivele sunt sumbre, iar dezvoltarea de noi hoteluri, de noi restaurante va încetini, iar potențialul turistic va scădea, la fel și calitatea serviciilor. Suntem forțați să investim în tinerii aflați în școlile de turism. Dacă nu vom investi în educație estimăm că deficitul forței de muncă pe care o vom avea în turism se va accentua, pentru că vor fi turiști români care vor prefera să meargă în străinătate, în detrimentul vacanțelor din țară. La ora actuală, în turismul din România lucrează 500.000 de oameni, direct sau indirect, iar deficitul pe acest segment se ridică la 20% din acest total", a spus Ile, potrivit Agerpres.

EXCLUSIV Lanțul hotelier Holiday Inn intră pe piața românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lanțul hotelier Holiday Inn intră pe piața românească

Datele prezentate, miercuri, de către oficialul FIHR arată că platformele de recrutare au din ce în ce mai multe anunțuri cu "joburi" disponibile în turism, un exemplu în acest sens fiind OLX unde, în perioada iulie-decembrie 2018, existau 19.805 de posturi disponibile în industria ospitalității.

viewscnt
Afla mai multe despre
călin ile
turism
angajati