Topul celor mai căutate 10 orașe pentru vacanța de Paști

Topul celor mai căutate 10 orașe pentru vacanța de Paști
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2019

Roma, Barcelona, Londra și Istanbul se află pe lista orașelor pe care turiștii românii le-au ales pentru a petrece vacanța de Paște din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform momondo.ro, clasamentul primelor 10 cele mai căutate destinații a cunoscut puține modificări față de anul trecut când capitala Italiei, a Regatului Unit și a regiunii catalane ocupau, de asemenea, locurile fruntașe.

EXCLUSIV Lanțul hotelier Holiday Inn intră pe piața românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lanțul hotelier Holiday Inn intră pe piața românească

Scăderea interesului pentru Moscova, care în 2018 se afla pe locul 4 în top, reprezintă o schimbare importantă de anul acesta. În același timp, alte capitale europene - precum Lisabona și Viena - și-au făcut loc în primele 10 cele mai căutate destinații de Paști pentru români.

Analiza relevă faptul că, în 2019, prețul mediu al zborului dus-întors către cea mai căutată destinație - Roma, este de 120 de euro, cu 27% mai scump față de anul trecut, în vreme ce zborul către Barcelona s-a scumpit cu 43% față de aceeași perioada a lui 2018, ajungând la 204 euro.

Din punct de vedere al zborurilor din Top 10, Barcelona, Amsterdam și Lisabona sunt cele mai scumpe destinații, cu prețuri cuprinse între 196 și 210 euro.

La polul opus, cu cele mai mici prețuri medii ale biletelor de avion, se situează Milano, 99 de euro, și Viena, 102 euro. De fapt, dintre cele mai populare destinații de Paște de anul acesta, Viena este singura care se bucură de scăderi de preț semnificative, comparativ cu anul anterior, respectiv un minus de 33%.

De asemenea, biletele de avion către capitala Regatului Unit al Marii Britanii, în perioada Paștelui de anul acesta, sunt mai ieftine cu 1%, comparativ cu cele de anul trecut.

În ierarhia celor mai căutate destinații din punct de vedere al hotelurilor în 2019, analiza momondo.ro arată că Puerto de la Cruz, aflat în nordul Insulei Tenerife, este lider, urmat de Istanbul și Pamukkale.

În același timp, Moscova, alături de orașul maltez Golful Saint Paul, primele două cele mai căutate destinații în 2018 din punctul de vedere al cazării, au ieșit complet din top lăsând loc altor destinații, precum Amsterdam sau Göreme, al treilea oraș turcesc din acest clasament, în 2019.

Prețurile medii pentru o cameră dublă în hotelurile de 3 și 4 stele în aceste destinații populare de Paște a arătat faptul că Pamukkale este cea mai ieftină destinație, cu un tarif de 17 euro/noapte pentru o cameră dublă. Clasamentul continuă cu Puerto de la Cruz, cu 24 de euro, în aceleași condiții.

Totodată, Amsterdam și Barcelona sunt orașele cu cele mai scumpe cazări, de 148 de euro, respectiv 122 de euro pe noapte, camera dublă.

Căutările au fost realizate pe momondo.ro în perioada 26 august 2017 - 26 februarie 2018, pentru călătorii realizate între 4 - 10 aprilie 2018, respectiv în intervalul 26 august 2018 - 26 februarie 2019 pentru călătorii efectuate între 25 aprilie 2019 și 1 mai 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta de pasti
roma
londra