China ușurează obținerea vizelor pentru cetățenii americani și ridică vizele pentru câteva state europene

China ușurează obținerea vizelor pentru cetățenii americani și ridică vizele pentru câteva state europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2023

China va simplifica cererile de viză pentru turiștii din Statele Unite începând cu 1 ianuarie, reducând numărul de documente necesare, potrivit unui anunț publicat pe site-ul ambasadei chineze la Washington. Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deținătorii de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia să viziteze țara fără a fi nevoie de solicitarea unei vize, începând cu 1 decembrie, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste măsuri luate de Beijing sunt puse pe seama dorinței Chinei de a-și revigora turismul și de a stimula a doua cea mai mare economie a lumii, după căderea suferită în timpul pandemiei de COVID-19, scrie News.ro.

Cinci orașe care rămân surprinzător de accesibile în 2024, pentru turiști sau pentru nomazii digitali CITEȘTE ȘI Cinci orașe care rămân surprinzător de accesibile în 2024, pentru turiști sau pentru nomazii digitali

Astfel, solicitanții de vize turistice din SUA nu vor mai fi nevoiți să prezinte rezervările pentru biletele de avion, rezervările pentru hotel sau o scrisoare de invitație, se arată în anunțul ambasadei chineze. 

Anterior, Beijingul a deschis calea pentru ca deținătorii de pașapoarte din Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Malaezia să viziteze țara fără vize începând cu 1 decembrie. Tratamentul fără vize va dura 12 luni, timp în care turiștii din aceste șase țări pot vizita China pentru o perioadă de până la 15 zile.

De asemenea, în noiembrie, China și-a extins politica de tranzit fără vize pentru 54 de țări.

Numărul de turiști care au sosit în țară a scăzut vertiginos în timpul pandemiei din cauza politicilor stricte de control al COVID.

Zborurile internaționale către China au crescut de când Beijingul a renunțat la restricțiile COVID, în urmă cu un an, dar sunt încă la doar 60% din nivelurile din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
vize