Clădirea Primăriei Capitalei ar putea deveni obiectiv turistic

Clădirea Primăriei Capitalei ar putea deveni obiectiv turistic
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2017

Clădirea Primăriei Capitalei ar putea deveni obiectiv turistic, putând fi vizitat atât de turiști, cât și de bucureșteni, dacă proiectul de hotărâre în acest sens va fi aprobat miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Având în vedere importanța culturală și arhitecturală a imobilului Palatul Administrativ al Municipiului București și ținând cont de fatul că a fost restaurat de curând, consider că introducerea în circuitul turistic al Capitalei va crește atractivitatea Bucureștiului ca destinație culturală și va stimula interesul bucureștenilor pentru propriul patrimoniu cultural, contribuind astfel la protejarea și valorificarea acestei resurse importante de dezvoltare economică durabilă a Capitalei”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul este propus de Roxana Wring, consilier general din partea USR, scrie News.ro.

O vacanță în România, relatată în The New York Times: O destinație mai avantajoasă față de alte țări din Europa. \ CITEȘTE ȘI O vacanță în România, relatată în The New York Times: O destinație mai avantajoasă față de alte țări din Europa. "Am ignorat șoferii agresivi la depășire, am avut grijă să evităm excrementele de urs care erau cam peste tot"

Ea susține, în expunerea de motive, că patrimoniul arhitectural al Capitalei nu este valorificat suficient, în 2016 atrăgând doar 1,1 milioane de turiști, mult mai puțin decât capitala Poloniei (8,5 milioane) sau capitala Cehiei (7 milioane).

De asemenea, Bucureștiul nu are o strategie de promovare a turismului cultural, se precizează în expunere, însă municipalitatea poate fi "un model de bună practică” prin integrarea clădirii în care funcționează în circuitul turistic, așa cum au făcut orașele europene, având în vedere că aceasta este monument istoric.

Clădirea primăriei a fost construită de Elie Radu după planurile arhitectului Petre Antonescu între anii 1906 – 1910, în stil tradițional, neoromânesc, pe terenul numit "Maidanul lui Duca”, vizavi de parcul Cișmigiu.

În imobil a funcționat Ministerul Lucrărilor Publice, iar în timpul ocupației germane (1916 – 1918), a fost transformat în Comandatura Generală Germană.

După Primul Război Mondial, instituția a devenit Ministerul Lucrărilor Publice și al Comunicațiilor până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când, din cauza bombardamentelor, a fost avariat. Clădirea a fost renovată, i s-a adăugat un etaj și a devenit Primăria Generală, apoi Sfatul Popular al Capitalei. Până în 2010, în imobil a fost sediul Primăriei Municipiului București, iar după restaurare și consolidare, la sfârșitul lui 2016 a redevenit sediul acesteia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei