Comisia Europeană lansează o platformă web cu informații despre reluarea turismului în UE

Comisia Europeană lansează o platformă web cu informații despre reluarea turismului în UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 iun 2020

Comisia Europeană a lansat o platformă web în sprijinul reluării călătoriilor și a turismului în întreaga Europă în contextul pandemiei de coronaviurs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma “Re-open EU” va furniza informații în timp real privind stadiul frontierelor și disponibilitatea mijloacelor de transport și a serviciilor de turism din statele membre. De asemenea, portalul va conține și informații practice furnizate de statele membre cu privire la restricțiile de călătorie, la măsurile de protecție a sănătății publice și de siguranță, cum ar fi distanțarea fizică sau purtatul măștilor, precum și alte informații utile precum ofertele turistice din fiecare țară și din UE.

“După săptămâni întregi de izolare, granițele interne ale UE încep să se redeschidă. Site-ul «Re-open EU» pe care îl lansăm astăzi va facilita accesul călătorilor la o serie de informații practice, care le vor permite să-și facă încrezători planurile de vacanță și să se deplaseze în siguranță. «Re-open EU» se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante și de hoteluri mici, precum și localităților din întreaga Europă, permițându-le să se inspire din soluțiile inovatoare dezvoltate de alții”, spune Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Șefii turismului din Elveția îi îndeamnă pe locuitori să își petreacă vacanța de vară în țară. Populația Elveției „nu a fost niciodată atât de curtată în propria țară” CITEȘTE ȘI Șefii turismului din Elveția îi îndeamnă pe locuitori să își petreacă vacanța de vară în țară. Populația Elveției „nu a fost niciodată atât de curtată în propria țară”

Noua platformă vine și cu o versiune de mobil și “reprezintă un reper esențial al călătorilor aflați în UE, deoarece centralizează informații actualizate provenite de la Comisie și de la statele membre”, potrivit Comisiei.

Prin intermediul unei hărți interactive, platforma permite cetățenilor să vadă informații specifice fiecărei țări, să afle cum evoluează situația și să consulte recomandările de călătorie pentru fiecare stat membru. Va fi ușor accesibilă prin aplicație sau prin site web, urmând să fie disponibilă în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Platforma mai conține informații despre sponsorizarea prin vouchere, care le permite consumatorilor să își demonstreze sprijinul față de hotelurile sau restaurantele preferate, cumpărând vouchere de cazare sau de masă după redeschiderea acestor unități.

Sponsorizarea prin vouchere ajută întreprinderile să depășească blocajele de numerar, urmând ca serviciile să fie prestate ulterior, precizează Comisia. Suma plătită de client merge direct la prestatorul de servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism ue
coronavirus
granite inchise
platforma web
reopen eu
informatii calatorii coronavirus